Біля будинку Зеленського затримали трьох осіб, які планували вбити львівського кримінального авторитета

Поділитися

У Київській області поліцейські затримали трьох осіб, які планували вбити львівського кримінального авторитета. Про це повідомляє генпрокурор Юрій Луценко. Під час затримання чоловіки чинили збройний опір.

“З попередніх даних вказана група готувала фізичну ліквідацію львівського кримінального авторитета на замовлення невстановлених на даний час осіб з числа мешканців Львівськоі області як помста за замовлення організованого замаху на вбивство 29.08.2016 львівського бізнесмена Богдана К.”, – зазначив Луценко.

У Департаменті комунікації МВС України уточнили, що спецоперація із затримання зловмисників проходила в районі села Іванковичі Київської області.

“Правоохоронцями вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси різних типів. Затримання правопорушників відбулося за участі підрозділів поліції спеціального призначення під час силової фази операції із застосуванням вогнепальної зброї. Внаслідок цього потерпілих немає”, – розповіли у відомстві.

Національна поліція проводить низку невідкладних слідчих дій, зокрема обшуків за декількома адресами. Розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу.

Вказана Луценком дата співпадає із замахом на львівського бізнесмена і кримінального авторитета Богдана Копитка. Тоді внаслідок нього загинули троє охоронців.

Водночас на телеканалі олігарха Ігоря Коломойського “1+1” затримання банди пов’язують із можливим замахом на кандидата у президенти Володимира Зеленського.

***

Замах на львівського бізнесмена і кримінального авторитета Богдана Копитка, який був здійснений 29 серпня 2016 року і внаслідок якого загинули троє охоронців, готувався два місяці.

Про це у середу на спільній прес-конференції розповіли генпрокурор Юрій Луценко, голова МВС Арсен Аваков і заступник керівника Нацполіції Вадим Троян.

Троян розповів, що цей замах був замовним. Для його здійснення використовувалися кулемети, РПГ, а також фугаси, які були закладені біля дороги на маршруті слідування машини Копитка на Львівщині.

Замовник, за його словами, був затриманий у Києві у вівторок. Наразі від доставлений до Львова, де над ним, за словами Луценка, у четвер відбудеться суд. Він уточнив, що мова йде про уродженця Львова.

Організатор і два його помічники також були затримані.

У свою чергу Аваков заявив, що один з виконавців служив в АТО у батальйоні “Айдар”.

Міністр також показав фото одного з затриманих, який, за його словами, є громадянином Росії і приїхав в Україну, де останні два роки займається “такою вільною діяльністю”. На фото видно, що затриманий має на спині велике татуювання у вигляді свастики.
Троян додав, що цей чоловік служив у російській армії, після чого був завербований до фашистських організацій.

“Потім, у 2014 році, коли почалися у нас події, він був засланий на нашу територію”, – додав Троян.

Луценко додав, що, судячи з обшуків, банда готувалася до скоєння інших злочинів по всій Україні, у тому числі і в Києві.

Мотивами злочину він назвав боротьбу кримінальних елементів за сфери впливу.

Відповідаючи на запитання про те, чи вважає слідство самого Копитка причетним до кримінального світу, Луценко заявив, що відповідь на це запитання дасть розслідування.

У свою чергу Аваков охарактеризував його так: “Підприємець Богдан Копитко, відомий у західних областях України за кличками Бодя, Копито, Долар”.

Луценко додав, що раніше Копитко був судимий.

Як відомо, замах на голову спостережної ради “Львівського холодокомбінату” Копитка був здійснений 29 серпня.

У столиці Франції горить Собор Паризької Богоматері

Тернопільські поліцейські піймали чоловіка, який грабував на цвинтарі жінок