10 років тому загинув у страшній аварії Ігор Пелих

Поділитися

Ігор Пелих у Тернополі
Фото Бориса Машлянки

10 років тому у жахливій аварії на проспекті Перемоги, 83 у Києві загинув відомий ведучий, ді-джей, музикант та журналіст 35-річний Ігор Пелих. Він вів програму “Галопом по Європах” на телеканалі ICTV, яка принесла йому популярність.

Того дня Ігор Пелих разом із друзями їхав на весілля до Житомира. За кермом автомобіля Honda Accord був Олег Кирилов. Він рухався по третій смузі руху. Їхав з боку вулиці Дегтярівської у напрямку Щербакова. Не вибрав безпечної дистанції та врізався в авто Volkswagen Passat. Той рухався в попутному напрямку. Після зіткнення Honda виїхав у зелену зону, влетів у 2 дерева і перекинувся. Ігор Пелих загинув на місці. Пасажирка цього авто, київська студентка Олександра Грінченко, померла дорогою до лікарні.

Ще одна потерпіла Інна Ісікова – була у критичному стані. Водій із закривавленою головою виліз із авто і втік. “Я мав честь і величезну приємність дружити з Ігорем. Ми навіть разом робили благодійний телемарафон і планували багато цікавих акцій. Ігор був незвичайною людиною. Людина-свято, людина-вогник.

Людина з посмішкою на обличчі та глибиною в очах. За кілька днів до цієї жахливої аварії ми пили каву і говорили про плани. Він багато курив. Домовились зв’язатися 10 травня одразу після свят. Йому треба було їхати на весілля друга до Житомира. Дорогою на це весілля й сталась аварія, яка забрала життя Ігоря Пелиха”, – пригадує сьогодні товариш Юрій Гусєв.

Винуватця ДТП розшукали і засудили. Олег Кирилов отримав 9 років в’язниці та мав виплатити моральне та матеріальне відшкодування потерпілим і родичам загиблим.

Глядачі були закохані у гумор Пелиха. Його програма “Галопом по Європах” ламала стереотипи. Він умів розговорити кожного. Прощання з журналістом відбулося на вулиці Паньківській у приміщенні каналу ICTV, де останні роки працював Ігор. Провести його в останню дорогу прийшли сотні людей. Серед них були родичі, друзі, колеги і просто шанувальники. Поховали Пелиха 10 травня на Байковому кладовищі в Києві.

У Тернополі в память про Ігоря Пелиха відкрили пам’ятник у формі телевізора

Друзі, колеги та родина Ігоря просять усіх, хто особисто знав Ігоря чи просто пам’ятає його неповторну телевізійну творчість, сьогодні згадати його молитвою або просто посмішкою.

Довідка

Ігор Пелих народився 3 лютого 1974-го в Тернополі. Працював ведучим на “Радіо Тернопіль”. 1997-го працював на радіо “Столиця” в Києві. Пізніше – на телеканалі “1+1”. З 2000-го працював на ICTV адміністратором сайту каналу. Згодом став ведучим і продюсером. Вів програми “Галопом по Європах”, “На свою голову” і “Лабіринт”. Разом із дружиною Олександрою Лозинською виховував 3 дітей: сина Івана, доньок Соломію й Устю.

У Тернополі вже крадуть мобільні телефони вдень у парках

Тернополяни зберуться на “Пікнік біля модринок 2/100”