Тернополяни зберуться на “Пікнік біля модринок 2/100”

Поділитися

11 травня 2019 року о 16:00 тернополяни вийдуть на другий пікнік, аби висловити свій протест проти забудови парку Шевченка.
На початку квітня на території між ФСТ «Динамо» та пивзаводом «Опілля» незаконно зрубали дерева. Підприємець, який зробив це, начебто визнав свою провину та висадив нові дерева. Щоправда, зовсім на іншому місці.
Міська рада Тернополя нещодавно запропонувала до обговорення проект облаштування на цьому місці рекреаційно-відпочинкового комплексу. Люди, для яких ця частина парку стала улюбленим місцем відпочинку, небайдужі тернополяни, бояться, що її забудують. А досі вільну для відвідувачів різного віку територію використовуватимуть для бізнесу.
Люди переконані, що втілення проекту зі зведення рекреаційно-відпочинкового комплексу на набережній ставу є незаконним. Та хочуть, аби зона між ФСТ «Динамо» та заводом «Опілля» і далі залишалась у безоплатному користуванні усіх жителів Тернопільської ТГ. Адже міські парки мають бути, в першу чергу, доступними для всіх, незалежно від соціального статусу, віку, стану здоров’я та фізичних можливостей жителів. А ще – зеленими та незабудованими.
Натомість містяни пропонують облаштувати комфортний громадський простір. Його неофіційна назва – «Трав’яний пляж».
Ініціативна група тернополян запрошує усіх небайдужих жителів міста, яким небайдужа доля парку Шевченка, які хочуть відпочивати серед дерев, а не парканів та бетону, прийти на пікнік-протест. Також – долучитися до обговорення нового зручного простору, який можна запропонувати як альтернативний.
Пікнік відбудеться на галявині між ФСТ «Динамо» та заводом «Опілля», початок – 16:00.
Фейсбук-івент: https://www.facebook.com/events/387473768769834/

10 років тому загинув у страшній аварії Ігор Пелих

Браконьєр відшкодує державі шкоду, завдану незаконним виловом риби