Тернопіль знову перетворюють на притон для любителів алкоголю

Поділитися


Під кінець безславного правління Януковича, у Тернополі “хоптянська влада” започаткувала гучні святкування з роздачею їжі. І за совітів святкували в Тернополі, але ніколи влада не перетворювала центр та парки в масове попоїще. 

Після Революції Гідності майже рік часу так звані націоналісти не наважувались влаштовувати алкогольні шабаші. Але ж час йде, надалівська каденція може скінчитися і у рік дострокових місцевих виборів спочатку з безкоштовною дегустацією, а далі за гроші почали споювати галичан, демонструвати вседозволеність та рагульство не лише у центрі Тернополя, але й в усіх парках файного міста. Вже про антиалкогольні гасла та пункти з програми партії “Свобода” Олега Тягнибока, з якими йшли у 2009 році, ніхто й не згадував.

Вперше міський голова Сергій Надал дозволив таку алкогольну ганьбу у 2013 році.
“Такого “попоїща” у самому центрі Тернополя я ще ніколи не бачила… Якщо ви спитаєте, чи мені таке подобається? Я скажу відверто – НІ!!!”,- справедливо ділиться у той час враженнями у Фейсбуці одна з авторитетних тернопільських журналістів Любов Красновська.

Підтримала колегу не менш авторитетна Віра Касіян з “Вільного життя”: “Ну, якщо народ не йде до кабаків, то кабаки прийшли до народу: “центр тернополя перетворили на великий кабак” – хтось дозволить собі такий заголовок? Поки що у стрічці бачила тільки славоспіви, як то гарно і весело всі дефілювали”.

І дійсно, більшості ЗМІ “закрили рота” дорогою рекламою. Пропонували і пропонують й досі інтернет-газеті “Про все”, але ми принципово відмовлялись, відмовляємось і будемо відмовлятись, бо це нижче власної гідності рекламувати таке одоробло.

Коли ми відмовились, то нас почали обливати брудом у соцмережах.

Минув час. Останні президентські вибори продемонстрували, що рейтинг свободівців катастрофічно падає. За тягнибаксівця Руслана Кошулинського у Тернополі проголосувало вдвічі менше, ніж за технічного кандидата – 5 тисяч 419 виборців.


А в цілому по Україні менше, ніж за регіоналів Бойка та Вілкула, обслуги Ахмєтова – Ляшка і технічного кандидата Порошенка проти Гриценка – Ігора Смешка.

Нагадаємо, що у 2009 році, коли “Свобода” на хвилі популярності пройшла в Тернопільську обласну раду, за неї лише в Тернопільській області проголосувало 154 тисячі виборців.

Здавалось, після провалу Кошулинського, фактичного краху свободівців, міський голова Сергій Надал спиниться і останній рік завершить каденцію більш-менш по-людськи, щоб мати мінімальні шанси хоча б спробувати претендувати на крісло посадника втретє. Та де там! Якби не дощовий травень, у центрі Тернополя наливали б цілий тиждень.

Тисячу літрів бограчу просто неба зварять на фестивалі локальної їжі та культури «Тернопільська БРАМА». Уявіть, як закоптять центр Тернополя, поки все то буде диміти. А потім кілька тижнів сморід роз’їдатиме театралку, бо гросулякові наймити позливають залишки в решітки, як це роблять роками. А Місько Гросуляк вдавиться, а не купить фляшчину Gala, щоб відмити згарища та бруднющу жирну бруківку хоча б за своїми працівниками, не кажучи вже про всіх шинкарів. 

Як повідомили організатори, вони приготують на бруківці Театрального майдану тонну справжньої закарпатсько-угорської традиційної страви та роздадуть усім присутнім безкоштовно. Благодійники, йопересете…

Подається алкофестивальниками все так, що тернополяни нібито не можуть прожити без халяви. Проте, ще жодного разу, за всі роки, шинкарі не повідомили, скільки продали алкоголю, виробів, яку отримали виручку і скільки сплатили податків до міської казни (бюджету).

ПІД ТЕРНОПІЛЬСЬКИМ ТЕАТРОМ БУДЕ ПРАЦЮВАТИ ПИЛОРАМА

Тобто, що отримали в підсумку 200 тисяч мешканців Тернополя через купку рагулів, які хочуть остограмитись на головній площі файного міста. Наприклад, сплатили б так звані благодійники-шинкарі 100 тисяч гривень і за це висадили алею рідкісних дерев, які придатні рости у нашому кліматичному поясі. Але ж насправді, з таких алкофестивалів навіть 10 тисяч гривень офіційно не надходить. Хоча один чек, в середньому становить 300 гривень і виторг в день сягає під 100 тисяч гривень. Але дешевше відстібнути Надалу неофіційно…

Встановлення так званого рекорду заплановано на 11 травня, а частування – орієнтовно о 17:00 на Театральному майдані Тернополя. Цього ж дня на театралці працюватиме пилорама, яка має встановити нібито унікального рекорду України – виготовлення найдовшого українського столу з суцільної деревини. За словами організаторів, змайструють його з модрини, вирощеної на Тернопільщині.

У 2017 РОЦІ НА ПРОВЕДЕННЯ АЛКОФЕСТИВАЛІВ З БЮДЖЕТУ ТЕРНОПОЛЯ ВИДІЛИЛИ МАЙЖЕ 1 МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ

Для реєстрації сумнівного рекорду запрошені представники товариства з обмеженою відповідальністю, яке придумало собі такий бізнес – реєстрація так званих рекордів. назвалися чуваки ефектно – Національний реєстр рекордів України. Таке саме приватне чудо – Бюро технічної інвентаризації працює у Тернополі. А як стане фінансово неприбутковим – зникне і що тоді?

Через милість небес фестиваль триватиме три дні, 10-12 травня, хоч спочатку планували попоїще з 9 травня.

 

 

17 травня у тернопільському театрі відбудеться святкова імпреза з нагоди 90-річчя заснування музичної школи №1

У Чорткові нагородили рекордсменів України з швидкісної їзди на мотоциклі з пасажиром