У Тернополі нібито насадять квітів на 8 мільйонів 300 тисяч гривень

Поділитися

Під час передвиборчої кампанії у 2010 році перефарбований у патріота податківець Сергій Надал розповідав байки, як він буде у вишиванці працювати на благо громади Тернополя. Про свої побрехеньки Надал навіть випустив книгу «Справедливість. Відповідальність. Порядок», яку він презентував перед виборами. Чого там лишень не обіцяв  Сергій Надал! Про найгучніші передвиборчі обіцянки інтернет-газета”Про все” нагадувала меру у 2012 році, але… ви самі знаєте до чого докотився керівник міської ради у 2019 році…
Тоді серед байок Надала було про марнування коштів на озеленення та висаджування квітів за мерства Романа Заставного. Дійсно, на висаджування квітів витрачала з бюджету до мільйона гривень. Вважалось, що ніхто ніколи не порахує, скільки насправді їх садять. Напевно, через відсутність й досі реального обліку, Тернопіль за Надала “заквітчують” на 8 мільйонів гривень у 2019 році.
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради 29 березня 2019 року підписало два договори на озеленення та висадку квітів на загальну суму у 8,3 млн грн. Замовлення отримало ТДВ «Зелене господарство» та його дочірнє підприємство (ДП) «Озеленення». Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю проводили за двома лотами. В першому лоті єдиним конкурентом ДП «Озеленення» було ТОВ «Компанія-«Авангард». Ця ж фірма змагалася з ТДВ «Зелене господарство» в другому лоті. Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціни переможців були на 18 тис. грн та 236 тис. грн дешевшими.

Всі три фірми-конкуренти зареєстровані в Тернополі. І всі вони подали на торги документи з однаковим дефектом друку чи сканування, наприклад, довідку про захист довкілля.

Компанія «Авангард» працює на ринку з 1999 року. Її власником та директором є Юрій Бойко. Він володіє низкою аграрних фірм, зокрема «Агрофірма «Гримайлів» та «Перемога Агро».

Підприємство «Озеленення» веде свою діяльність з 2002 року. Його засновником є ТДВ «Зелене господарство», кінцевим бенефіціаром є Іван Панцьо, колишній перший заступник міського голови Тернополя у 1998-2002 роках.

ТДВ «Зелене господарство» зареєстроване 1996 року. Як раніше повідомила редакція «Наші гроші», фірма належить вже згаданому Іванові Панцьові, його дружині Стефанії та дочці Неонілі Корильчук. Також подружжя Панцьо є власниками відпочинкової бази «Надзбруччя» в Затоці.

Іван Панцьо був депутатом Тернопільської міської ради протягом шести скликань (1990-2006 роки), а також до 2012 року очолював обласну Державну фінансову інспекцію, звідки пішов на пенсію.

Протягом 2018-2019 років фірма «Авангард» отримала замовлення на 580 тис. грн, підприємство «Озеленення» − на 5,2 млн грн, компанія «Зелене господарство» підписала лише поточний договір.

Згідно з договорами, фірми-переможці протягом 2019 року повинні облаштувати газони, висадити дерева, кущі та квіти, видалити сухі та аварійні дерева в Тернополі, повідомляють “Наші гроші. Львів”

ІВАН ПАНЦЬО, КОЛИШНІЙ ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК МЕРА АНАТОЛІЯ КУЧЕРЕНКА

У Тернополі на будівництві нового кладовища зароблять мільйон гривень

На минулих виборах до Верховної Ради масово йшли комбати, а тепер – блогери і актори