США будуть перевіряти в соцмережах претендентів на візу

Поділитися

Майже всі претенденти на американську візу повинні будуть надати інформацію про свої акаунти в соціальних мережах, адреси електронної пошти та телефонні номери за останні 5 років.

Про це повідомляє AP з посиланням на постанову Держдепу США.

Зазначається, що нові вимоги були запропоновані ще в березні 2018 року, але Держдепартамент затвердив нові форми заявки на отримання візи тільки зараз.

“Національна безпека є нашим головним пріоритетом при розгляді візових заяв, і кожен майбутній мандрівник і іммігрант в США проходить серйозну перевірку безпеки.

Ми повсякчас працюємо над тим, щоб знайти механізми для вдосконалення нашого процесу перевірки, щоб захистити громадян США, одночасно підтримуючи законні поїздки в Сполучені Штати”, – пояснили таку зміну правил в Держдепі.

“Раніше дані про акаунти в соцмережах, електронну пошту і телефонні номери вимагали тільки від тих осіб, які проходили додаткову перевірку, наприклад, через те, що раніше відвідували території, контрольовані терористичними угрупованнями”, – пише АР.

Підкреслюється, що нові правила поширюються на всіх претендентів, які подають заявки на туристичні, студентські, робочі, або імміграційні візи. Виняток – тільки для дипломатів і членів офіційних делегацій.

У Кременці вкрали велосипед в підлітка

Гребля буде служити громаді