Команда “Громадянської позиції” у Тернополі проаналізувала хід дострокових парламентських виборів

Поділитися


Вчора у Тернополі представники команди Анатолія Гриценка дали спільну прес-конференцію. Микола Томенко, Петро Ландяк та Лариса Римар поспілкувалися з журналістами на тему дочасних парламентських виборів, які відбудуться 21 липня. Як відомо, участь у парламентській виборчій кампанії бере партія “Громадянська позиція”.

На початку розмови Микола Томенко сумно пожартував, що їхнє об’єднання не є модним, бо не веде до парламенту спортсменів, співаків, барменів. Зате члени команди “Громадянської позиції” готові з першого дня активно працювати у парламенті, бо професійно підготовлені, є фахівцями різних галузей.
– Всі діють по приколу, а ми підбирали людей, які вміють читати-писати, аналізувати,- підколював конкурентів Томенко. Значна частина кандидатів від різних партій не знають назв комітетів Верховної Ради, а що там робити й поготів.
“Громадянська позиція” висунула список із 164 кандидатів у депутати. Так його й прийняло ЦВК. А на з’їздах деяких партій читали один список, а в ЦВК подали список із зовсім іншими особами.
Томенко намагався більше жартувати, ніж критикувати, і це йому вдавалось. Наприклад, про партію “Голос” Вакарчука, в якій багато членів команди … Яценюка. Ці люди намагались побудувати стару африканську систему освіти в Україні. Коли вони були при владі, їм не дозволили втілювати цю маячню. Тепер спробують знову із Славком? “Громадянська позиція” цього не допустить.
Уряд Гройсмана за час своєї роботи закрив в Україні 2 тисячі 100 шкіл, а в рекламі говорить про відкриття 1500. Насправді, йдеться про так звані “опорні” школи, утворені внаслідок злиття дрібніших навчальних закладів. Ці школи й так працювали…
-Так хіба Каганович робив з Україною,- лаконічно підсумував Томенко.
Поговорили й про “список кагебістів Ахмєтова” – так звану партію Смєшка, в якій повно людей донецького олігарха, а лідер “Сили і честі” не вилазить з телеканалу “Україна”.
Петро Ландяк поділився роздумами щодо нового виборчого тренду: нових людей, облич. На думку досвідченого політика Україна програє, бо якість цих кадрів сумнівна, вони не є професіонали, тому ними легко буде маніпулювати.
Лариса Римар, яка балотується у нардепи по 163 виборчому окрузі в Тернополі, говорила про зростання популярності партії “Громадянська позиція”. З кожними виборами кількість голосів за Гриценка зростає. У 2010 році за Анатолія Гриценка в файному місті проголосувало 6 тисяч виборців, у 2014 – 13 тисяч, а у 2019 – понад 25 тисяч.
Йшлося у ході прес-конференції про тарифи на газ, які необхідно знизити, про комуналку, про політичних мародерів та чому Гриценко і Томенко ходять на прямі ефіри медвечуківських телеканалів. Детальніше – у відеотрансляції.

Під час будівництва меморіалу на Чортківському цвинтарі, були вивезені на сміттєзвалище останки з 14 могил

Чужий телефон – до власної кишені