Вибори 2019. За кого голосувати?

Поділитися

Презентація результатів аналізу програм політичних партій та онлайн-інструменту “Вибори 2019: За кого голосувати?” відбулась 9 липня у Тернополі. Відтепер українські виборці витратять всього 15-20 хв для того, щоб ознайомитися з позиціями політичних партій під час дострокових парламентських виборів.

Протягом останніх двох років ГО “Центр UA” чотири  рази об’їхала країну з публічними консультаціями по виборчій, медичній та освітній реформах. Під час кожної такої зустрічі фіксували чіткий запит переходу від емоційної до раціональної політичної конкуренції. Але справитися з усіма програмами партій, а це понад 100 тис. знаків у програмах лише у топ-12 політичних сил, у сучасних умовах дуже складно. Тому ми вирішили допомогти українським виборцям, які хочуть зробити раціональний вибір.

Відтепер у простій, легкій та доступній формі українці можуть ознайомитися з програмними обіцянками без води та поетики топ-12 політичних партій (згідно із трьома загальнонаціональними рейтингами). Крім цього, можна також порівняти позиції кандидатів у 25 сферах політики, які входять до компетенції парламенту. Позиції партій команда аналітиків взяла з передвиборчих програм, опублікованих на сайті Центральної виборчої комісії. Окрім цього, виборці можуть пройти онлайн-тест, обрати з позицій партій ті, які відповідають їхнім поглядам  і в фіналі побачити ТОП-3 партій, програми яких збігаються з їхніми власними позиціями.

Ми вважаємо, що поінформований виборець – це основа для незворотніх змін для країни. Саме тому варто уже відійти від конкуренції облич до конкуренції того, що політики насправді пропонують у своїх програмах. Програми не виконують лише тому, що їх ніхто не читає, не моніторить їхнє втілення і не виходять під раду тоді, коли коаліція голосує наперекір коаліційній угоді. Цей інструмент – це шанс українців виправити цю ситуацію, підготуватися до дня виборів та 21 липня зробити раціональний вибір. Все, що потрібно, виділити час одного вечора, зайти на сайт та відкрити програмні позиції партій у тих сферах, які вас найбільше цікавлять. А після ознайомлення пройти тест”, — зазначає регіональна представниця ГО «Центр UA» в Тернопільській області Юлія Ковальчук.

 

Мати намагалася передати ув’язненому сину наркотики

Українських заробітчан у Польщі збільшилось в п’ять разів