Зеленський представив у Львові нового голову облдержадміністрації

Поділитися

Президент Володимир Зеленський у суботу, 6 липня, представив у Львові новопризначеного голову Львівської облдержадміністрації Маркіяна Мальського. Відповідний указ про призначення глава держави зачитав у будівлі Львівського національного університету імені І. Франка.

За словами Зеленського, у Львів сьогодні також приїхали виконуючий обов’язки глави СБУ Іван Баканов і керівник Митної служби Максим Нефьодов.

Новопризначений голова ОДА Мальський заявив про те, що Львівщина продовжить підтримувати зовнішньополітичний курс України.

У свою чергу Зеленський зазначив, що головними завданнями Мальського є допомога у поверненні заробітчан й допомога їм у розвитку бізнесу. Ще одним основним завданням є боротьба з контрабандою в регіоні.

Зазначимо, що 35-річний Маркіян Мальський є керівником Західноукраїнської філії юрфірми Arzinger. Він адвокат, кандидат юридичних наук. Був почесним консулом Австрії у Львові. Як повідомляє Zaxid.net, Мальський відмовлявся від цієї посади через небажання залишати посаду почесного посла і необхідності закінчити докторську дисертацію, але пізніше змінив думку.
Раніше Кабінет міністрів погодив призначення на посаду голів восьми обласних державних адміністрацій кандидатів, запропонованих президентом Володимиром Зеленським, повідомляє dt.ua

Йдеться про Донецьку, Закарпатську, Київську, Луганську, Львівську, Одеську, Херсонську та Черкаську області:

головою Донецької обласної державної адміністрації — Павла Кириленка,

головою Закарпатської ОДА Ігоря Бондаренка,

головою Київської ОДА – Михайла Бно-Айрияна,

головою Луганської ОВГА – Віталія Комарницького.

головою Львівської ОДА – Маркіяна Мальського,

головою Одеської ОДА – Андрія Андрейчикова,

головою Херсонської ОДА – Юрія Гусєва,

головою Черкаської ОДА– Ігоря Шевченка.

Чергові автопригоди з водієм напідпитку сталися в Тернополі

Зеленський визначився з головою Івано-Франківської облдержадміністрації