28 жовтня в Україну прийде зима з морозами

Поділитися

Перші морози почнуться вже наступного тижня
Температура взимку, згідно з прогнозами Українського гідрометцентру, буде вищою за норму, а осіннє похолодання з морозами прийде в Україну з понеділка, 28 жовтня, повідомив директор гідрометцентру Микола Кульбіда.

Він зазначив, що приймаючи до уваги кліматичні зміни, середня температура в зимовий період щорічно збільшується, і цього року вона буде вище норми, повідомляє Дзеркало тижня.

“В минулому році зима по температурному режиму була вище норми, думаю, що ця ж тенденція збережеться і на цю зиму”, – заявив Кульбіда.

Він зазначив, що похолодання буде, можливо, сильне, але короткочасне.

У той же час директор Укргідрометцентру утримався від прогнозу щодо сніжних опадів узимку, зокрема, в період святкування Нового року та Різдва.

Що стосується найближчого зниження температури до рівня нижче нуля, то його слід очікувати вже наступного тижня.

“З понеділка спочатку температура знизиться вдень до 5-10° порівняно з нинішніми 15-20°. Потім до кінця тижня будуть в нічні години спостерігатися заморозки, а денна температура близько 3-8° тепла”, – сказав головний синоптик країни.
***
Кількість автомобілів зараз справляє враження.
А кількість автомобілів на літній гумі на першому сніжку викликає співчуття.
Тому, щоб не принижували вашу водійську гідність жалістю, потурбуйтеся заздалегідь про чергу на СТО.
Адже з 28-го жовтня очікується суттєве похолодання, а 30-го жовтня похолодання посилиться і може піти мокрий сніг та з`явитися перша ожеледиця.

У Запоріжжі аеропорт відновив роботу, а в Тернополі керівництво облради й далі язиками чеше

Музичне видання DJMag склало свій щорічний рейтинг найкращих діджеїв світу