“Кашкетники” вироджуються на Тернопільщині: гроші і алкоголь згубно змінюють молоде покоління

Поділитися


12 жовтня о 18 годині 30 хвилин у селі Соколів Бучацького району сталася аварія. “Кешкетник” напідпитку вчинили ДТП. На відео -власник автомобіля. В момент ДТП він сидів поруч з 25-річним водієм-“кашкетником”. Дав йому порулити. Хлопець втік з місця ДТП. Він ледь не збив дівчинку, яка закривала браму (на фото у жовтому светрі).

Селяни не хочуть свідчити проти “кашкетників”, щоб не мати проблем. Якщо років 15-20 тому кашкетники не вживали алкоголь, не користувались благами цивілізації – автомобілями, електрикою, то тепер найбільше порушень у Бучацькому районі вчиняють саме вони. Наприклад, по 130 статті – водіння у нетверезому стані. Про це повідомили громадські активісти, які випадково стали свідками ДТП і поспілкувались з селянами, поліцією району. За словами Андрія Об’єщика cтарші віруючі люди з так званої секти кашкетників шоковані як прикро змінив час уподобання юнаків по вірі. Наприклад, якщо два десятиліття тому вони вважались чесними і порядними людьми, то тепер через матеріальні статки хлопці найчастіше потрапляють до кримінальних хронік. Свої ж одновірці не в курсі про пригоди, бо ні читати, ні писати не вміють. Громадські активісти це побачили якось, коли впіймали браконьєрів з нелегального видобутку каменя, а ті не вміють написати правоохоронцям своє ім’я та прізвище, не кажучи вже про пояснення.

Продавці магазинів в районі кажуть, що давно збанкрутували б, якби не виручка від мажорів у кашкетах.

Жителі сіл також дивуються, що їх досі не йдуть в армію. “Кашкетники” беруть активно допомогу в держави за народження дітей, але служи в лавах Збройних сил їм нібито не дозволяє віра. Проте, як вдалось дізнатися громадським активістам, вони активно купують зброю у спеціалізованих магазинах. Та й автівки у “віруючих” преміум класу. Спосіб життя колишніх роботяг сильно змінився. Вони як жили кланами, так і живуть. Народжують по півтора десятки дітей. Керує родинним кланом один писемний чоловік, який і “тримає” касу. Але поки старші на заробітках у столиці, за кордоном, молодші розважаються на повну котушку.

Недавно правоохоронці району розповідали, що це вже стало звичайною практикою, як до них телефонують від народних депутатів, з міністерств залагоджувати дріб’язкові справи порушників у кашкетах – водіння у нетверезому стані, ДТП і т.п. А нещодавно один заможній чоловік в районі довірив їм змурувати мур. Чоловік попередив, щоб на господарстві нічого не пропало. Показав бригадиру “кашкетників” дорогі речі в гаражі, перерахували недешеві спінінги в гаражі. За кілька днів риболовне знаряддя щезло. Мусіли їхали в село до одного юного муляра, який перестав приходити на роботу. У нього на господарці й знайшли спінінги.

Словом, час впливає й на такі, здавалось би закриті громади. На думку мешканців сіл, сусідів “кашкетників”, ще років 25-30 і з релігійної дивини на Тернопільщині залишаться тільки спогади.


Сьогодні в Україні в обіг вводиться нова банкнота номіналом 1000 гривень

П’яниці за кермом вчинили у Тернополі три ДТП у вихідні