Україна в Мінську озвучила вимоги: розпуск ДНР , ЛНР і відмова від “рублевої зони”

Поділитися

Українська сторона в Тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі (ТКГ) зажадала від бойовиків “Д/ЛНР” виконати кілька пунктів з блоку безпеки Мінських угод.

Про це повідомила прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Олифер в Facebook.

Вона сповістила, що в підгрупі з соціально-економічних питань українська сторона знову ставила питання відмови в ОРДЛО від рублевої зони і повернення української державної і приватної власності, в тому числі і відновлення сплати податків в український державний бюджет у суворій відповідності до українського законодавства.

Українська сторона наголосила, що виконання політичного блоку питань Мінських угод можливе лише за умови виконання таких пунктів:

розпуск квазіугруповань “Л/ДНР”, повне припинення вогню;
забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України;
виведення з території України збройних формувань іноземних військ і військової техніки;
розведення сил і засобів уздовж всієї лінії зіткнення;
забезпечення роботи Центральної Виборчої Комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів;
встановлення контролю над непідконтрольною Україні ділянкою російсько-українського кордону і виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством і мінських угодами.
За даними Оліфер, гостро стоїть і питання доступу СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО, включаючи непідконтрольну Україні ділянку російсько-українського кордону. Міжнародним патрулям постійно перешкоджають НЗФ ОРДЛО, що є прямим порушенням Мінських угод.

Останнього кагебіста, який боровся проти ОУН, вбили на Тернопільщині

Заліщицькі поліцейські затримали зловмисника, який викрав з чужого будинку 90 тисяч гривень