Зеленський пригостив Лукашенка короваєм за 4 тисячі гривень

Поділитися

3 мільйони гривень коштував Форум регіонів України та Республіки Білорусь, що проходив у Житомирі за участю президентів Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка. Документи, які підтверджують витрати, є в наявності – повідомляє “Перший житомирський“.

Майже 2,7 млн грн витратили із обласного бюджету, ще 335 тис грн – міський бюджет Житомира і 45,8 тис грн – кошти від благодійників. Загальна вартість проведення форуму – 3,06 млн грн. На що саме спрямовували бюджетні кошти – рахуємо та дивимось результат.

Банкет на 700 тис грн

700 тис грн із бюджету форуму пішло на харчування різних делегацій, у тому числі президентів.

Це найбільша стаття витрат, яку проводили не одним договором (зрозуміло, потрібно було б проводити тендер), а 15 – із різними ФОПами та ТОВами.

Коровай-коровай – за 4 (тис грн) забирай!

Проте планка по харчуванню поставлена висока – зустрічали президентів короваями по 4 тис грн за кожен на рушниках за 1700 грн/штука.

Таких високих цін на короваї у Житомирі ми не знайшли. Середня вартість “весільного хліба” становить 200 грн за кілограм. Можливо, нетто кожного короваю було 20 кг, або у вартість включили послуги виносу хліба дівчатами у віночках – цього в документах не зазначається.

Півмільйона – за меблі. Орендовані

Добротні меблі, тим більше для серйозного форуму і високопосадових осіб, коштують не дешево. Простіше орендувати. Проте і оренда не з дешевих – меблі в користування на декілька днів обійшлися бюджету в понад 500 тис грн.

Зокрема, майже 6 тис грн заплатили за “прокат” двох крісел, на яких просиділи Зеленський із Лукашенком декілька десятків хвилин.

На білих шкіряних кріслах італійського виробництва сиділи серйозні люди за 34 тис грн., а стіл для президіуму коштував майже 35 тис грн за декілька днів користування.


Не тільки італійські крісла і столи для форуму привезли до Житомира. 31-метрова червона доріжка для Зеленського і Лукашенка та червоні канати для стійок теж оплачувалися згідно договорів оренди.

Так, на одноденну оренду червоного килима під ноги президентам заплатили 18 610 грн. За які килими Житомирська ОДА заплатила ще 30 тис грн – не уточняють. Проте, у соцмережах активно висміювали оновлення килимового покриття на сходах та коридорах головної будівлі ОДА напередодні форуму.
100 тис грн – за головний банер

Головний банер із надписом “Другий Форум регіонів України та Республіки Білорусь”, який розмістили на декілька днів на фасаді будівлі УТОГ замість прапору, коштував владі області майже 100 тис грн., із них тільки 55 тис грн – монтаж.
Загалом на банери, біл-борди, інформаційну продукцію з обласного бюджету за ці дні витратили майже півмільйона гривень – 490 тис грн.

Ще майже 100 тис грн – на оформлення сцени, а також фотозон форуму.

Показували в ефірі дуже важливий для Житомирщини форум та забезпечували технічний супровід, показ роликів за 170 тис грн.

Хто крайній? Черга за білоруськими цукерками

Сотні людей шикувалися в чергу біля палатки із білоруськими солодощами, аби придбати собі і друзям смаколики від сусідів. Такі довгі черги у Житомирі можна побачити лише біля секондів і на Великень на Михайлівській.

Святкова ярмарка із українськими та білоруськими виробниками обійшлася місту в 320 тис грн, сюди ж спрямували і кошти благодійників – 45 тис грн.

І це не все… Що було ще?

Ще була низка “дрібних” за мірками Форуму витрат. Як от: концертні костюми для виступу колективу музичного училища ім. В.Косенка, які шила швейна фабрика “Марічка” за 163 тис грн.


Одна із найскромніших витрат – сувеніри для делегацій. Дарували чай і ляльки в паперових пакетах та еко-торбинах. Всього-навсього це обійшлося в 36,8 тис грн.

Ось такі деталі про Форум регіонів України та Республіки Білорусь, який переплюнув за вартістю Раду регіонального розвитку за участю Порошенка.

Нарешті в Україні перестане смердіти цигарками

У Запоріжжі аеропорт відновив роботу, а в Тернополі керівництво облради й далі язиками чеше