Православна церква України несподівано підтримала вакцинацію

Поділитися

Православна церква України виступила на підтримку вакцинації як способу захиститися від інфекційних хвороб. Про це повідомляється на сторінці ПЦУ в Facebook:” Приходячи у цей світ, людина не лише отримує всі можливості для зростання та пізнання, але також стає носієм покладеної на неї Богом відповідальності. Ми можемо скористатися безліччю технологічних надбань сучасності та досвідом попередніх поколінь. Проте, яким би складним і глобально розвиненим не здавався світ, ми маємо пам’ятати, що він може бути і надзвичайно вразливим. Яскравий приклад – епідемії інфекційних хвороб, які починаються з мікроскопічного, невидимого для ока людини збудника, але здатні призвести до катастрофічних наслідків.

На сучасному рівні розвитку медицини є дієвий спосіб захиститися від інфекцій – це вакцинація. Тож не варто нехтувати працею багатьох поколінь лікарів, які досліджували небезпечні для здоров’я людини мікроорганізми та створили вакцини, які забезпечують імунітет проти цих збудників. Щеплення населення допомагає сформувати колективний імунітет, уникаючи масових смертей, як це було у давні часи. Понад двісті років наукових досліджень дозволяють нам зараз уберегтися від кору, правця, дифтерії, гепатитів та інших страшних хвороб.

Ми живемо у суспільстві, безпека і здоров’я якого значною мірою залежать від прийнятих кожною особою рішень. Вакцинуючись, ми турбуємося не лише про себе, але й про своїх рідних та близьких.

Звісно, ми маємо пам’ятати, що вакцинуватися можна лише сертифікованими препаратами. Кожен пацієнт має право перевірити строк придатності та якість вакцини перед щепленням та отримати від лікаря відповідні інструкції та застереження. Інструкції до вакцин українською мовою мають бути у кожному кабінеті щеплень, а відповідальність за це несуть керівники медичних установ.

Просімо ж у Господа заступництва від тяжких хвороб, проте пам’ятаймо, що відповідальність за уникнення епідемій лежить і на кожному з нас.

Верховна Рада пропонує заборонити пластикові пакети

Поліція розшукує Олега Бриняка з Білої