В Ірані розбився літак Міжнародних авіаліній України, який вилетів із затримкою на годину (оновлюється)

Поділитися


Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (“МАУ”) розбився в Ірані 8 січня. За даними державного телебачення Ірану, всі, хто був на борту літака, загинули.
Іранське управління цивільної авіації заявило, що 147 пасажирів на борту літака Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ, що впав поблизу Тегерана, були іранцями, а 32 пасажири – іноземцями.
Скільки українців було на борту поки не повідомляється, точно відомо лише, що всі 9 членів екіпажу були громадянами України.
За даними іранських ЗМІ, на місце катастрофи було направлено близько 40 рятувальних груп, і зараз ведеться розслідування обставин катастрофи.
Літак авіакомпанії МАУ, що розбився у середу в Ірані, пройшов останнє планове технічне обслуговування 6 січня цього року. Про йдеться у заяві авіакомпанії МАУ. Українці у соцмереах з недовірою поставились до такої інформацію. Користувачі послуг української авіакомпанії відзначають низький рівень сервісу авіакомпанії олігарха Коломойського.
У МАУ зазначили, що літак рейсу PS752 за маршрутом Тегеран – Київ зник з радарів через декілька хвилин після вильоту з міжнародного аеропорту Тегерана. Повітряне судно вилетіло з аеропорту Тегерана о 06:10 за місцевим іранським часом.

Зазначається, що списки пасажирів будуть розміщені на веб-сайті авіакомпанії після остаточного підтвердження їхнього перебування на борту.

Для отримання інформації про осіб, що перебували на борту рейсу № 752, просять звертатися в авіакомпанію за телефонами 0 800 601 527 (для дзвінків з України) та +380 44 581 50 19 (для дзвінків із-за кордону).
Boeing 737 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (“МАУ”) розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані.

Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ мав прибути до Міжнародний аеропорт “Бориспіль”.
Посольство України в Ірані заявляє, що версія теракту чи ракетної атаки як причини катастрофи літака авіакомпанії МАУ виключається.

“За попередньою інформацією, літак розбився в наслідок аварії двигуна через технічні причини. Наразі версія теракту чи ракетної атаки виключається”.
У посольстві повідомили, що літак розбився орієнтовно о 6:00 за тегеранським часом (близько 4:30 за київським часом) після зльоту з тегеранського аеропорту ім.Імама Хомейні.

У посольстві також підтвердили, що всі, хто перебував на борту, загинули.
За даними компанії МАУ, на зазначений рейс придбали квитки 168 осіб. Наразі з’ясовується хто з пасажирів не був присутній на борту та наявність серед пасажирів громадян України. Також на борту перебували 9 членів екіпажу – громадяни України

ІРАНСЬКІ ЗМІ повідомляють, що літак вилетів із годинною затримкою. Чому? Чи це сталося не через технічні проблеми з двигуном? Наразі це намагаються дізнатися міжнародні ЗМІ.

Ідентифікувати тіла загиблих експерти зможуть від 3 днів до тижня, повідомляють іранські ЗМІ.
Серед загиблих 6 громадян Афганістану та 6 громадян Канади. Чотири пасажири також мають шведське громадянство, а один пасажир має англійське громадянство. Слід зазначити, що ці огляди були вилучені із оголошеного списку пасажирів,- повідомляють іранські ЗМІ

Насправді ж остаточна картина із загиблими така: Іран – 82; Канада – 63; Україна – 2 + 9 (екіпаж); Швеція – 10; Афганістан – 4; ФРН – 3; Велика Британія – 3. R.I.P. PS752


Частина списку загиблих


Іранські ЗМІ повідомляють, що ідентифікувати загиблі тіла буде складно.


На Тернопільщині у лікарні після ДТП помер чоловік

У суді розглядають справу щодо водія, який вбив на пішохідному переході у Збаражі пенсіонерку