Новий уряд Шмигаля: хто є хто?

Поділитися

Середа, 4 березня, стане останнім днем роботи Кабінету міністрів Олексія Гончарука в його нинішньому складі – на уряд чекають серйозні зміни. Це лише попередня інформація, зібрана з оприлюднених раніше в ЗМІ даних.

Прем’єр-міністр України – Денис Шмигаль (нинішній віцепрем’єр) замість Олексія Гончарука. Олексія Гончарука звільнили 353 голосами нардепи. після голосування Гончарук просто вийшов із зали.

В минулому році кандидат на посаду прем’єр-міністра заробив понад 3,4 млн грн.

Згідно з документом, Шмигаль володіє будинком і кількома ділянками у Львові і Львівській області, у власності дружини вказано автомобіль Land Rover Discovery Sport.

Відносно доходів за минулий рік, то в 2019 році Шмигаль отримав понад 2,2 млн грн зарплати на Бурштинській ТЕС, майже 1 млн грн за роботу консультантом від ДТЕК “Східенерго” і майже 230 тис. грн за час роботи головою Івано-Франківської ОДА. Крім того, подружжя
зберігає готівкою 235 тис. доларів. Напередодні народні депутати фракції “Слуга народу” погодили відставку голови уряду Олексія Гончарука. На його місце планують призначити Дениса Шмигаля, який нині обіймає посаду віце-прем’єра – міністра розвитку громад і територій.

Віце-прем’єр з питань оборонної промисловості (у разі створення посади) – Олег Коростельов, керівник Київського конструкторського бюро Луч. ПАНУ ОЛЕГУ 70 років.

Денис Шмигаль

Міністр оборони – генерал-лейтенант ЗСУ у відставці Андрій Таран (замість Андрія Загороднюка). Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда заявляє, що новим міністром ветеранів стане 64-річний Сергій Бессараб.

Сергій Бессараб – заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України з 2015 року, до цього був першим заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Міністр закордонних справ – нинішній віцепрем’єр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба (замість Вадима Пристайка)

Міністр розвитку громад і територій – Олексій Чернишов або Людмила Бугай (зараз посаду обіймає Денис Шмигаль, якого пророкують у прем’єри).

Міністр економічного розвитку – Роман Жуковський (замість Тимофія Милованова, який зараз очолює об’єднане Міністерство економіки, торгівлі та сільського господарства)

Міністр аграрної політики (у разі створення окремого відомства) – можливо, Тимофій Милованов

Міністр Кабінету міністрів – колишній державний секретар Міністерства молоді і спорту Олег Немчінов (замість Дмитра Дубілета – який ще може зберегти посаду, з ним ведуть консультації)

Міністр фінансів – Ігор Уманський (замість Оксани Маркарової)

Уманський двічі обіймав посаду першого заступника міністра фінансів; був в. о. глави Мінфіну в уряді Юлії Тимошенко, а також позаштатним радником п’ятого президента України Петра Порошенка.

Міністр охорони здоров’я – 64-річний Ілля Ємець (замість Зоряни Скалецької).

Ємець – відомий український лікар і кардіохірург, директор Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії. Менше року очолював Міністерство охорони здоров’я в уряді Миколи Азарова.

Міністр соціальної політики – 44-річна Марина Лазебна (замість Юлії Соколовської)
Лазебна раніше очолювала Державну службу зайнятості, нетривалий час у 2019 році була начальником Державної соціальної служби, раніше працювала в структурах Мінсоцполітики, Мінекономіки та секретаріаті Кабміну.

Міністр спорту (у разі створення окремого відомства) – Вадим Гутцайт, віцепрезидент Федерації фехтування України та олімпійський чемпіон. Патріотично налаштована громадськість вкрай скептично сприймає цю кандидатуру.

Слуги Народу сьогодні просуватимуть Вадима Гутцайта в новий КабМін (міністром молоді та спорту).

Слуги забули, за що…

Опубліковано Філіпом Альїдом Вівторок, 3 березня 2020 р.

Міністр з питань інтеграції, окупованих територій і переміщених осіб (у разі створення окремого відомства) – Олексій Резніков

Міністр у справах ветеранів – заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Сергій Бессараб (замість Оксани Коляди).

Міністр енергетики – Іван Плачков (замість Олексія Оржеля)

Плачков, яке довгий час керував компанією Київенерго, вже тричі очолював Міністерство енергетики – в 1999 ще за президента Леоніда Кучми та в 2005-2006 роках в урядах Юлії Тимошенко і Юрія Єханурова.

Міністр освіти – кандидатура невідома. Очікувалося, що посаду збереже Ганна Новосад, проте вона вирішила піти з уряду, оскільки не згодна з його новим складом.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

У Тернополі ледь не згоріло незаконне будівництво квартир СБУ

П’яниці за кермом розгорнули війну на дорогах України