Офіційний курс гривні впав на 39 копійок

Поділитися

Як відомо, 9 березня, ціни на нафту обвалилися на 30% . Причина тому – вихід Росії з ОПЕК. З 1 квітня світ очікує на розбалансований продаж нафти, де Росія намагатиметься знищити Саудівську Аравію та довести до банкрутства якомога більше американських нафтових компаній, які видобувають сланцеву нафту.

Посіявши бурю, Кремль пожав й плоди 9 березня – відбулося падіння курсу “дерев’яного” до долара більше, ніж на 4 рубля, а по відношенню до євро аж на 5.

Це найсильніший одноденний обвал цін з 1991 року, коли почалася війна в Перській затоці.У понеділок, 9 березня, ціни на нафту впали на 30% після того, як ОПЕК і Росія не змогли домовитися про зниження рівня видобутку.

На падіння за парєбріком, відреагувала й українська економіка. Наразі значно стриманіше- на 39 копійок Національний банк послабив офіційний курс гривні, встановивши його на 11 березня на рівні 25,31 гривні за долар. Офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 28,79  (на 10 березня – 28,23 гривні). 10 березня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 24,98 – 25,01 гривні за долар.

10 березня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 25,37 – 25,41 гривні за долар.

На готівковому ринку котирування гривні до долара становлять 25,16 – 25,77 гривні. Євро купують по 28,36 гривні, продають по 29,20 гривні.

Почалася світова економічна криза підсилена епідемією коронавірусу… Кремль заявив, що готовий терпіти дешеву нафту від 6 до 10 років. Звісно, карлик блефує… Проте, тактика чим гірше у світі, тим краще для російського керівництва – зрозуміла. Питання лише в тому як далеко готове зайти кремлівське ху*ло, жертвуючи людьми та економікою своєї країни? А України? Світу?

Чи врешті ми вже восени побачимо нове керівництво у північної сусідки?

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

Обвал рубля імені В.В.Путіна

В Україні запровадили карантин на три тижні: най ся діє Божа воля