Голова Кременецької райради помер від ускладнення на серце через коронавірус

Поділитися

Вчора, 22 травня, помер 49-річний голова Кременецької районної ради Володимир Стефанський. У нього  діагностували коронавірус за тиждень до смерті. Чиновника госпіталізували з пневмонією до Почаївської лікарні тиждень тому. Про смерть Володимира Стефанського повідомив громадськість його син Олександр.

За неофіційною інформацією у Володимира Стефанського пневмонія дала ускладнення на серце. У наслідку – обірвався тромб і він помер у п’ятницю, 22 травня.

Як повідомляє родина покійного, похорон не буде публічним через заходи карантину.

Володимир Стефанський очолив Кременецьку районну раду у 2015 році.

Нагадаємо, що 19 травня через загострення епідеміологічної ситуації на в’їздах у Кременець встановили поліцейські пости

Головним джерелом поширення епідемії коронавірусу на Кременеччині виявилась Почаївська Лавра.

Під час епідемії коронавірусу він виступив 24 квітня в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі 1+1. За його словами, представники Почаївської Свято-Успенської лаври у Тернопільській області порушили домовленості щодо здійснення богослужінь в умовах карантин, запровадженого у зв’язку з поширенням коронавірусу.  “Я особисто розмовляв з владикою десь 3-4 тижні тому. Були певні домовленості щодо закриття їхнього лаврського готелю. Він був закритий – були виконані ці умови. Далі перемовини вів начальник головного управління управління поліції у Тернопільській області. Певні домовленості були виконані, але певні – недовиконані. Скажімо, домовленості щодо дезінфекції територій лаври, інші речі були виконані. Але все-таки лаврські церкви не були закриті і відбувались богослужіння не тільки назовні, як було домовлено, а люди пішли в храм всередину”, -про це в ефірі маніпулятивного ток-шоу “Право на владу” на 1+1 заявив голова Кременецької райради Володимир Стефанський.

Стефанський тоді нагадав, що наразі влада Кременецького району повністю заблокувала місто Почаїв на вхід і на вихід, а також повністю заблокована зсередини Почаївська лавра. “Тобто намісник лаври нарешті ухвалив рішення про те, що ми просили його перед великодніми святами. Все-таки закрита лавра повністю. Люди по-різному ставляться до цього, зрозуміло”, – розповів він. За словами Стефанського, більшість людей підтримують дії влади. “Тому що, якщо ми сьогодні допустимо розповсюдження того коронавірусу на весь Кременецький район, Тернопільську область і далі, то це, на думку людей, є неправильно. Хоча, звичайно, є незадоволені – ті, яким заважають ті дії, які ми зробили. Але я думаю, ми поступили правильно. Тому що епідеміологи визначили місто Почаїв повністю контактним. Тобто місто має 8 тисяч населення. На той момент, коли були запроваджені жорсткі заходи, вже було 30 захворілих. Сьогодні ми маємо 46 – станом на 10-ту годину ранку. І за даними, які будуть озвучені завтра, ми будемо ще сьогодні мати плюс 13-15 осіб”, – додав голова райради, повідомляє УНІАН

Редакція інтернет-газети “Про все” висловлює щирі співчуття родині, друзям та колегам покійного. Вічная пам’ять.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

У Тернополі викинуть на вулицю журналістів, щоб екс-нардеп отримав приміщення

У Тернополі померла жінка від коронавірусу