Росія перекинула на Донбас понад десять танків та три вагони з боєприпасами

Поділитися


Минулої доби, збройні формування Російської Федерації здійснили 11 обстрілів українських позицій. Противник продовжував застосовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм, а також гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Захисники України своєчасно реагували на усі ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів.

Чотири обстріли наших опорних пунктів зафіксовано на Донецькому напрямку.

Зокрема, з міномету калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів, російські окупаційні війська обстріляли позиції українських військових неподалік Богданівки, а поблизу населених пунктів Широкине, Тарамчук та Красногорівка, ворог вів обстріл позицій підрозділів Об’єднаних сил з гранатометів різних систем та іншого легкого піхотного озброєння.

Сім разів противник відривав вогонь на Луганському напрямку.

З напрямку окупованого Голубівського, противник випустив 5 мін 82-го калібру по оборонцям Новотошківського. Мінометний обстріл також супроводжувався використанням окупаційними військами автоматичних станкових гранатометів.

Крім того, збройні формування Російської Федерації тричі обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі Луганського. Під час обстрілів ворог застосовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Також з наявного піхотного озброєння, російські окупаційні війська відкривали вогонь по позиціях наших підрозділів поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Південне та Новолуганське.

Минулої доби, бойових втрат в результаті ворожих обстрілів не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил на ворожі спроби загострити ситуацію вздовж лінії зіткнення оперативно та жорстко реагували з наявних вогневих засобів.

За попередніми даними розвідки, 18 травня, українські військовослужбовці знищили одного російського найманця.

Від початку поточної доби, станом на 12.00, зафіксовано вже чотири порушення режиму припинення вогню. В трьох випадках ворог використовував заборонене важке озброєння. Загалом противник випустив 30 мін 82-го та 22 міни 120-го калібрів по нашим позиціям.

На Луганському напрямку, зранку, з мінометів 120мм та 82мм ворог двічі відкривав вогонь по нашим захисникам неподалік Новотошківського. Також з аналогічного важкого озброєння та великокаліберних кулеметів, окупаційні війська вели обстріл оборонців Оріхового.

На Донецькому напрямку, зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі Богданівки.

Наші мужні воїни надали гідну відсіч на провокації російських окупантів.

За наявною інформацією, втрат серед українських захисників, в результаті підступних обстрілів, немає.

За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ під виглядом логістичного забезпечення бойової підготовки військ у літньому періоді навчання ц.р. посилює готовність до застосування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. Так, на минулому тижні з території Росії через неконтрольовані Україною ділянки кордону до окупаційних підрозділів доставлено три вагони з боєприпасами, у т.ч. для озброєння заборонених калібрів, більше десяти танків, з них три нових, решта після ремонту, вісім бойових броньованих машин та до тридцяти автомобілів, завантажених боєприпасами для стрілецької зброї і гранатометів.

Про це повідомили в Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Крім того, російські пропагандисти намагаються виправдати збільшення обсягів постачання зброї на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях нібито «загрозою наступу» підрозділів Об’єднаних сил наприкінці травня ц.р.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара з пресцентру Міністерства оборони України

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

На Чортківщині в результаті ДТП загинув мотоцикліст

Instagram впровадив нову функцію