Безпека дитини в кожній поїздці

Поділитися

Дитячий бустер в машину – утримуючий пристрій для перевезення маленьких пасажирів. Це невеличке сидіння з підлокітниками, але без спинки та внутрішніх ременів безпеки. Утримання дитини здійснюється за рахунок штатних ременів безпеки. Зазвичай бустери використовуються для дітей віком від 3 до 12 років.

Різновиди бустерів

Всі пристрої можна розділити на дві групи: «2/3» та «3». Перший з них використовується для маленьких пасажирів з вагою 15-36 кг, а другий створено для ваги 22-36 кг.

В залежності від матеріалу, такі пристрої в авто виготовляють з пінопласту, пластику або металу. Звичайно пінопластовий каркас найдешевший, але і менш безпечний при ДТП. Пластик легкий та має доступну ціну. Найбільш безпечними вважаються моделі з металічним каркасом. Але вироби з металічним каркасом важчі та дорожчі.

Звичайно, кожен з варіантів – це лише каркас. Зовні кожна з моделей має покриття з м’якої тканини.

Переваги та недоліки бустерів

В порівнянні зі звичайними дитячими автомобільними кріслами, бустери мають ряд переваг:

  • помітно нижча ціна (300-1200 грн в порівнянні з кількома тисячами);
  • компактні розміри та швидкий демонтаж при необхідності;
  • надійне страхування дитини штатними ременями безпеки;
  • комфорт для маленьких пасажирів.

Не зайвим буде відзначити і деякі недоліки. В першу чергу, це рівень безпеки. Крісло для дитини більш захищене від бокового удару та інших видів ударів при ДТП. Тестування дитячих автомобільних крісел проходить в більш жорстких умовах.

З якого віку можна користуватися бустерами?

Сидіння без спинки для авто можна використовувати з трьохрічного віку або при досягненні дитиною ваги в 15 кг. Також роль грає зріст дитини. Якщо він складає 110-130 см, то можна використовувати цей варіант крісла.

При незначній ціні, бустери забезпечують досить високий рівень захисту для малюка. Зручний монтаж та демонтаж, компактні розміри дозволять брати дитину навіть у дальні поїздки: маленький пасажир буде відчувати себе комфортно на протязі всього маршруту.  

777 Original – как открыть новые возможности и что делать для выигрыша в турнирах

Чому падає долар?