Масштабну незаконну рубку дерев виявлено на Тернопільщині

Поділитися

25 листопада 2020р. Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області виявлено черговий факт незаконної рубки дерев. Порушення зафіксовано під час рейду по боротьбі з незаконним використанням надр, об’єктів рослинного та тваринного світу на території Заривинецької сільської ради Бучацького району.

Розрахована сума шкоди, заподіяна внаслідок порушення природоохоронного законодавства, склала 300 тис.грн. Вбачаючи у даному порушенні ознаки злочину, відповідальність за який передбачено ст.245 Кримінального Кодексу України, матеріали справи направлено до Бучацького відділення поліції для вжиття заходів згідно з ст.214 КПК України.

До слова, аналогічне порушення вже фіксувалося Інспекцією на території Бучацької ОТГ у вересні ц.р., коли в лісовому урочищі «Ваців ліс» на території Переволоцької сільської ради було виявлено факт самовільної рубки та незаконного привласнення 69 дерев, а розмір заподіяної шкоди склав майже 525 тис.грн. Матеріали справи також направлялися до правоохоронних органів.Звертаємо увагу громадян на те, що встановлені правоохоронними органами порушники будуть зобов’язані відшкодувати завдану довкіллю шкоду, а також понесуть покарання у вигляді штрафу чи, навіть, позбавлення волі. Довідково: знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу караються штрафом від 5100 грн. до 8500 грн. або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Підписуйтесь на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ

Долучайтесь до нашої групи у Вайбері

Ми в Instagram

Наша сторінка в facebook

Ми у whatsapp

На Збаражчині врятували лебедя

У 2021 році в Україні вся сфера обслуговування буде українською, що є цілком логічним. Дивно, що це не діє з 1991 року