Компанія Facebook показала браслет для управління доповненою реальністю за допомогою сили думки

Поділитися

Компанія Facebook представила прототип браслета, що використовує технологію електроміографії. Браслет зчитує сигнали, що йдуть від мозку до зап’ястя, розуміє, що користувач хоче зробити, і відтворює його дії у віртуальній або доповненій реальності.

Як пояснили в компанії, у людини може бути безліч думок, проте діє вона лише відповідно до певних з них.

Мозок відбирає ці думки і надсилає сигнали рукам — тоді вони виконують дії. Технологія ж переводить такі сигнали в цифрові команди.

На сьогоднішній день браслет здатний розпізнавати прості жести, наприклад, зведення великого і вказівного пальців. Однак у Facebook сподіваються, що в майбутньому користувачі зможуть переміщати віртуальні об’єкти або набирати текст без клавіатури.

Компанія планує використовувати браслет з розумними окулярами доповненої реальності, які збирається випустити разом з Ray-Ban вже в 2021 році. На питання про те, коли браслети стануть загальнодоступними, технічний директор Facebook Майк Шрепфер сказав, що наразі проєкт перебуває на ранній стадії розробки, тому важко передбачити строки, передає CNBC.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Троє пішоходів опинилися під колесами авто на Тернопільщині

На основі технології NASA створили безповітряну велошину