Студенти беруться покращити екологічну ситуацію в українській енергетиці

Поділитися

Український бізнес, медіа, Києво-Могилянська Академія за підтримки Мінрегіону та КМДА анонсують конкурс ідей з еко-проектів та проектів, що покликані підвищити ефективність енергетичної галузі країни –  «1-й всеукраїнський Могилянський Відкритий Хакатон»

Суть проекту

Застаріла технологічна база енергетичної промисловості України завдає сильного удару по екологічній ситуації в країні, а сучасні рішення повільно вводяться в експлуатацію. І з часом такий стан речей загрожує екологічною катастрофою у майбутньому. Ми потребуємо змін, але не зможемо змінитись, якщо наша молодь не стане іншою. Іншою — за свідомістю. За ставленням до Природи та Суспільства. З проактивною позицією, прагненням змін і наявністю компетенцій для того, щоб ці зміни провести.

Національний Університет Києво-Могилянська Академія разом з енергокомпанією “Мегайтрейдінг” та за підтримки Мінрегіону та КМДА, українських медіа ініціювали конкурс новаторських ідей “Перший всеукраїнський Могилянський відкритий Хакатон”. Студенти та молодь, що візьмуть участь в Хакатоні, мають представити інноваційні ідеї та рішення в сферах екології, енергетики та суспільства, а їх проекти можуть отримати відповідну експертизу та підтримку від організаторів та партнерів.

Проект організовано за активної участі українських медіа — найбільший український незалежний діловий новинний інтернет-портал Liga.net, найбільше україномовне онлайн-видання для молоді Studway.com.ua, нафтогазовий та енергетичний портал expro.com.ua, інформаційно-аналітичний портал hvylya.net, найважливіші новини нової енергетики elektrovesti.net, українське галузеве медіа kosatka.media, а також бізнес-партнерства – постачальника електроенергії для підприємств «Мегатрейдінг», глобальної мультисервісної платформи Dylyver (Ділівер), Асоціація експертів сталого розвитку (ASDE),  консалтингове агентство Гудман Ефект Консалтинг, комунікаційної агенції Trembita PR, агентства комплексного інтернет-маркетингу Webbranding.

Умови Хакатону

Починаючи з 10 березня усі охочі зможуть подати свої проекти за дев’ятьма пріоритетними напрямками:

  • розумне споживання енергії
  • інфраструктура для електротранспорту
  • «зелене» підприємництво
  • шерінгові моделі спільного користування
  • моделі локальної переробки сміття
  • екологія людини та навколишнього середовища
  • адаптивні моделі локального впровадження ВДЕ
  • перспективні моделі комерціалізації інновацій
  • соціальні ініціативи та проекти в сфері освіти, науки, культури.

Таймлайн заходу

1 етап — до 25 березня. Відбудеться прийом заявок учасників з їх ідеями інноваційних проектів.

2 етап — Експертне журі почне відбір до фіналу.

1 квітня будуть оголошені фіналісти. Автори мають підготуватися до захисту.

3 етап —10 квітня буде проведена презентація фінальних проектів, а також бізнес-гра.

Серед призів

Надається стипендія для покриття першого року навчання на магістеріумі, стипендія на перебування у Могилянській Літній Школі Лідерів, працевлаштування у профільній компанії. Крім того, за рішенням бізнес-партнерів Хакатону, найбільш цікаві проекти можуть отримати розвиток та інвестиції.

Що кажуть організатори?

Андрій Китаєв, співавтор ідеї Хакатону та керівник Центру енергоменеджменту Могилянки: «Україна має запит на компетентне лідерство. За нашим задумом, Могилянський Відкритий Хакатон має стати вікном можливостей для студентів, які хочуть реалізувати себе в такій спосіб. Працюючи з проектами вони не зможуть стати зірками YouTube, але вони отримають реальний шанс змінити світ навколо себе». «Наш Конкурс-Хакатон спрямований на те, щоб віднайти обдаровану молодь. Він сприятиме подальшому розвитку розробок у сфері екології, енергетики та суспільства, а також стане поштовхом до розповсюдження схожих соціальних та бізнес-проектів на теренах України. А також стане поштовхом для розвитку інноваційної екосистеми навколо українських університетів», – додає Юлія Щербанєва, топ-менеджерка компанії-організатора конкурсу Мегатрейдінг.

Дізнатися більше детальної інформації можна на сайті: https://kma-hackathon.com/

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

На колишнього в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерія Лісницького НАЗК направило до суду 26 адмінпротоколів

В Антарктиді пінгвін застрибнув у човен з людьми, щоб його не з’їли косатки