У Хмельницьку треба дати хабар у 900 доларів, щоб взяли в армію за контрактом, а Львові 2000 доларів, щоб “відкосити”

Поділитися

За даними слідства 18 березня 2021 року офіцер отримав 900 доларів США хабаря за позитивне вирішення питання з відбору громадянина, як кандидата, на військову службу за контрактом у Збройні Сили України та розподілу його для проходження військової служби в наперед визначеній військовій частині.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури наголошує на важливій деталі: при затриманні вказаний старший лейтенант вчинив опір. Намагаючись на автомобілі Volvo залишити місце злочину, умисно вчинив наїзд на працівника поліції, який був у форменому одязі.

Поліцейського одразу ж з тупою травмою живота доставили до хірургічного відділення лікарні, де йому надали необхідну медичну допомогу. Розпочато кримінальне провадження – за фактом спричинення тілесних ушкоджень поліцейському.

Тривають слідчі дії. За результатами їх проведення військовослужбовцю буде повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід та відсторонено від займаної посади.

Заходи з викриття правопорушення здійснено прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області та оперативними співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Національної поліції України та 8 відділу 6 Управління Департаменту військової контррозвідки СБУ.

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону затримано начальника медичного пункту однієї з військових частин на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди.

За даними слідства, хабар у розмірі 2000 доларів США призначався майору за вирішення питання зі звільнення призовника від призову на строкову військову службу.

Першочергові слідчі дії тривають. Проводиться обшук в службовому кабінеті офіцера. Вирішуються питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Клопотатиме прокуратура про тримання під вартою.

Викрито військовослужбовця прокурорами спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, та оперативними співробітниками 1 Головного відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Автор проекту “Вата-шоу” Андрій Полтава став секретарем Полтавської міськради

Бив стареньку матір і батька – сів за грати майже на 2 роки