П’ять плямистих оленів випустили на природу тернопільські лісники

Поділитися

– Це три молоді самиці і двоє самців. Їх випустили на волю 29 січня в угіддях нашого Чортківського держлісгоспу. Вони вже готові до розмноження й подальшого догляду малечі.

Фото, Володимир Тихович

Саме у цьому держлісгоспі, в одному з лісництв, й розташовано вольєр напіввільного утримання тварин і подальшого випуску у природне середовище. Вольєр збудували у 2002 році, а у 2014 році його площу розширили до 117 гектарів. Зараз у ньому мешкають 32 олені, – розповіла керівник пресслужби Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Оксана Скаляк. – До речі, за минулий рік у вольєрі народилося десятеро оленят. Тваринам там досить комфортно. А лісівники, зі свого боку, і надалі працюють задля подальшого збільшення чисельності тварин в області. Бо це у нас єдиний лісгосп, де спеціалізуються на розведенні оленів у напіввільних умовах.

А нещодавно це стадо плямистих оленів потрапило до об’єктива відомого тернопільського фотографа Володимира Тиховича. Тож помилуватися фотографіями красенів можуть усі користувачі соціальних мереж.

Загалом, за підсумками обліку минулого року в угіддях Тернопільського ОУЛМГ нараховується 67 плямистих оленів – у дикій природі та вольєрах. Який стан популяції рогатих у цьому році – буде відомо вже за результатами цьогорічного обліку.

Володимир РОМАНЕНКО, газета “Природа і суспільство”

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Повірила невідомому аферисту, що “син в поліції” і винесла з хати гроші

Раптово помер директор тернопільської школи №11 Павло Літинський