Шлюбного афериста, який тікав з-під варти, сходивши в сауну з конвоїром, ув’язнили на 6 років

Поділитися

Дніпровський суд Києва за шахрайство і втечу з-під варти засудив Олександра Бурлаку до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це інформує «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 13 квітня.

У лютому 2018-го на сайті знайомств обвинувачений познайомився з жінкою та запропонував зустрітись. Під час особистого спілкування чоловік збрехав їй, що працює юристом в Адміністрації Президента України, та може сприяти у вирішення будь-яких питань. У подальшому вони стали проживати спільно і Бурлаку, дізнавшись, що жінка хоче відкрити магазин оптики, переконав дати йому гроші на придбання обладнання, а також щоб домовитися у Київській міській держадміністрації про оренду приміщення. Також він попросив потерпілу оформити кредит на придбання йому телефона, оскільки він сам не є громадянином України. Всього обібрав жінку на 166 тисяч гривень. Крім того, узяв 140 тисяч гривень в її батька під приводом купівлі йому автомобіля за вигідною ціною. Ще понад мільйон гривень Бурлаку виманив у товариша батька своєї співмешканки – для придбання потерпілому автомобіля та імпортних меблів.

Усі ці гроші Бурлаку зібрав протягом першого місяця знайомства з жінкою. Після чого він нібито поїхав до Польщі на поховання свого батька та не повернувся. Незабаром чоловіка затримали і взяли під варту.

Перебуваючи в СІЗО, Бурлаку познайомився з конвоїром, дістав його номер телефону і став дзвонити на мобільний. Арештованому вдалося переконати конвоїра сходити з ним у ресторан «Шервуд», що на вулиці Курнатовського.

Конвоїр вивіз Бурлаку із СІЗО нібито в слідчий відділ Дніпровського управління поліції Києва для проведення слідчих дій. Такий запит від слідчого справді був, але напередодні конвоїру повідомили, що слідчі дії скасовуються і Бурлаку доставляти не треба. Але конвоїр використав документ і повіз Бурлаку не у поліцейський відділок, а до Дніпровського суду Києва, що по вулиці Сергієнка,3. Там конвоїр перевдягнувся у цивільне і зняв наручники з Бурлаку. Чоловіки вийшли з будівлі суду, викликали таксі і поїхали в ресторан, де вживали їжу та алкоголь, а пізніше розсталися. Приблизно через 10 годин після втечі Бурлаку затримали.

Конвоїр за пособництво у втечі арештанта був засуджений першим ще в грудні 2018-го. У вироку щодо конвоїра версія втечі описана детально. Пообідавши в ресторані Бурлаку нібито запропонував конвоїру разом поїхати до сауни, узявши із собою повій. Чоловіки заїхали до СТО на Броварському проспекті, де підібрали двох повій, з якими відправились в сауну. У приміщенні сауни вони розійшлись по різним кімнатам і дівчата надавали їм інтимні послуги. Отямившись конвоїр зайшов до сусідньої кімнати і запитав дівчину, де хлопець, що був з нею, на що вона відповіла, що не знає. Конвоїр одягнувся, вийшов на вулицю і подзвонив керівництву та сказав, що Бурлаку втік.

Конвоїра вироком першої інстанції засудили до 5 років в’язниці. Але у 2019-му строк зменшили до 3 років.

Бурлаку провину за всіма епізодами визнав і дав докладні пояснення. Його засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві власності. Також суд повністю задовольнив цивільні позови потерпілих.

У 2013 цього чоловіка вже засуджував за шахрайство до 8 років тюрми Луцький міськрайонний суд Волинської області. За амністією Бурлаку скоротили строк покарання наполовину. Вважається це була його перша судимість на території України. У вироку суду йдеться про десятеро потерпілих, яким він представлявся працівником прикордонної служби, пенсіонером СБУ, підполковником МВС, беручи гроші під різними приводами. Серед потерпілих була і тодішня співмешканка Бурлаку.

9 квітня 2020-го він був засуджений Броварським судом до 4 років обмеження волі за ще один епізод шахрайства – чоловік привласнив близько 75 тисяч гривень, прикидаючись юристом Адміністрації президента і обіцяючи допомогти з оформленням права власності на квартиру.

Із судових рішень вбачається, що засуджений був громадянином Республіки Молдова, має професійно-технічну освіту, ніде не працює.

Раніше Бурлаку значився у міжнародному розшуку Інтерполу за шахрайські дії на території Молдови.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Чи готова Тернопільщина до відкриття ринку землі?

Мачусі, яка змусила дитину жебрати на колінах, дали 1 рік умовно