Porsche заявив про успішну розробку “чистого бензину”

Поділитися

Компанія Porsche займається не тільки випуском автомобілів, але і розробкою палива. Вона заявила про винахід «чистого бензину».

Представники Porsche заявили, що на сьогоднішній день в машинобудівній галузі активно розвивається сегмент електромобілів. Здавалося б, екологічний або «чистий» бензин, як його ще називають, абсолютно не потрібен, адже настає епоха електрокарів. Однак розробники стверджують, що згоряння палива може приносити мінімальну шкоду навколишньому середовищу, і викиди від виробництва електротранспорту значно перевищують шкоду від бензину.

Новий проект передбачає зменшення викидів вуглекислого газу на 85%. Інженери Porsche заявили, що навіть електромобілі не можуть зрівнятися з подібним показником. Нова технологія eFuel дозволяє розщеплювати водень із води, після чого він збагачується вуглецем. Таким чином створюється синтетичний бензин.

До 2026 року компанія Porsche планує виробити 145 млн млрд галонів синтетичного палива. Наприклад, за 2020 США вжила 124 млрд галонів від традиційного бензину. Незважаючи на те, що електромобілі мають величезний потенціал, бензинові машини будуть втрачати свою актуальність поступово протягом декількох десятиліть. Тому питання про екологічність і чистоту палива залишається актуальним. Саме через це кращі фахівці залучаються до реалізації проекту eFuel.

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

Mitsubishi випустив останню партію Pajero

Жінка не повинна проявляти ініціативу, від неї досить взаємності