У Тернополі відбувся чемпіонат області з шахів серед юнаків та дівчат

Поділитися

14-16 травня у Тернополі, у шаховому клубі «Авангард», відбувся чемпіонат області з шахів серед юнаків та дівчат 2011 року народження і молодших (до 10 років). На старт вийшло 26 юних поціновувачів древньої гри з Тернополя, Борщева, Почаєва, Теребовлі, Чорткова та Хоросткова. Незважаючи на юний вік, двоє учасників вже виконали норму першого розряду, ще п’ятеро – другорозрядники, решта 19 мали кваліфікацію третього та четвертого(першого юнацького) розрядів.

ЧЕМПІОНИ

Три дні напруженої боротьби, де було все, і сюпризи, і сенсації, і ейфорія перемог, і гіркі сльози поразок, і переживання батьків та тренерів нарешті принесли результати. Цікаво, що у юнаків троє з першої четвірки мають ім’я Артем. Може це не випадково? Жарт, звичайно, але хто-зна.

Після фінальної партії турніру у двох учасників виявилось по 7,5 очок. «Бухгольц» був більш прихильний до тернополянина Артема Симчишина, а друге місце у дебютанта цих змагань чортківчанина Максима Провального. 6,5 очок і чисте третє місце у одного з найбільш юних учасників турніру тернополянина Артема Гирона.

Напружена боротьба точилася і між юними представницями прекрасної статі, яких, на цей раз налічувалось шість. Як і у юнаків, перші 2 місця знову розсудив «Бухгольц», який був більш прихильним до позаминулорічної чемпіонки до 8 років хоростківчанки Валентини Балух. Друге місце у її землячки та однокласниці Мар’яни Ольховецької. Третє місце, знову ж за додатковим показником у 7-річної Наталі Бриндзей, яка просто не мала конкуренток у групі до 8 років і вже за 2 тижні вирушає у далеку дорогу до Одеси на Чемпіонат України у цій віковій групі.

Юрій Грицевич

Хочете отримувати новини в месенджер? Підписуйтеся на наш ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ чи долучайтесь до нашої групи у Вайбері Ми є також в Instagram , у facebook та  whatsapp

За те, що захистив себе і матір від п’яних юнаків у власному будинку, солдат може отримати 2 роки тюрми

14-16 травня на Тернопільщині трапилося шість автопригод