Робота для жінки та чоловіка: відмінності

Поділитися

Сучасні тенденції розподілу робочих обов’язків без врахування гендеру є позитивною рисою. Але існують певні стереотипи, що чоловіки та жінки можуть стати дійсно успішними в різних галузях. Шукайте собі роботу за наставленням Конфуція: «Обери роботу, що подобається, тоді тобі не доведеться працювати жодного дня».

Робота для чоловіків — про що вона? 

Вважається, що робота виключно для чоловіків має більшою мірою фізичний характер. Адже навантаження на м’язи вони переносять набагато легше. Ми відокремили декілька популярних галузей, де робота у Тернополі має попит. Серед них:

  • охорона та безпека;
  • фітнес та тренерство;
  • логістика та тривалі перевезення.

Так, чоловік з розвиненою мускулатурою може працювати охоронцем або інспектором з охорони. Перевага цього напрямку — стабільність та гарна оплата. Хоча професія не завжди є безпечною. Спортивний тренер може працювати як зі звичайними відвідувачами фітнес-залів, так і зі спортсменами, дітьми.

Майже завжди водієм з категоріями «C» та «D» обирають чоловіків. Однозначної причини тут немає. Але кандидатів на вакансію далекобійника серед жінок також немає. 

Що підходить жінкам?

Однозначно шансів стати дизайнером у жінок більше. Адже з боку фізіології та розвитку очей вони сприймають більше кольорів та відтінків. Серед популярних професій для жінок також знаходяться:

  • маркетолог;
  • вчитель;
  • майстер нігтьового сервісу.

Вважається, що жінки мають більше креативності та гнучкості до зміни трендів, тому можуть краще працювати у напрямку рекламування. Хоча сьогодні це неоднозначно. Професія вчителя сьогодні не є високооплачуваною, але в більшості діти все ж таки краще сприймають жінок на цих посадах.

Майстер нігтьового сервісу та всі, хто залучений у сфері краси, частіше також жіночої статі. Але сьогодні цей стереотип повільно починає руйнуватися. Але дрібна робота та почуття прекрасного від природи все ж таки краще розвинуті саме у жінок. Всі вакансії у Тернополі можна знайти на OLX Робота.

Курсы иностранных языков – основные принципы выбора

СБУ викрила масштабне виробництво контрафактного алкоголю: вилучено напоїв на більш ніж півмільйона гривень