В Україні вакцинували від коронавірусу менше 12% населення: Тернопільська область — 13-та в рейтингу вакцинації

Поділитися

Аналітики громадської організації «Антикорупційний штаб» в черговий раз дослідили рівень вакцинації від коронавірусу в Україні. Станом на 29 серпня 2021 року вакциновані трошки менше 12% населення: загальний показник вакцинації складає 11,92%, тобто 5,3 млн осіб. Ми виходили з загальної кількості населення за даними Державної служби статистики України — 43 мільйони 968 тисяч 144 особи.

Найбільший відсоток вакцинованих — у Києві та на Київщині: тут вакцинували 23,07% (трохи більше 1 мільйона осіб). На другому місці — Полтавська область: 18,45% вакцинованих (255,9 тисяч осіб). На третьому — Черкащина: 15,75% (187,7 тисяч осіб).

Найменший відсоток вакцинованих від COVID-19 — у Чернігівській (4,75% — 140,8 тис. осіб), Донецькій (4,7% — 194,2 тис. осіб) та Луганській областях (4,02% — 86,5 тис. осіб).

Загалом Україна посідає 156 місце у рейтингу вакцинації серед усіх країн. Кампанія з вакцинації стартувала 23 лютого 2021 року. Показник вакцинації у серпні мав сягнути 6 мільйонів доз за планом Уряду. Вже у вересні планують вакцинувати 8,2 мільйонами доз, а до кінця року — більшість дорослого населення України.

Аналітики «Антикорупційного штабу» зазначають, що рівень вакцинації чимало залежить від якісної інформаційної кампанії в регіоні та в цілому від активностей місцевої влади. Немає залежності від кількості мешканців чи географічного розташування: рівень вакцинації, наприклад, на Львівщині чи Харківщині, де понад 2,5 мільйони населення, нижчий за Черкащину та Полтавщину, де трошки більше мільйона. В той же час, Київщина та Запоріжжя (відповідно 4,7 млн та 3,1 млн населення) мають доволі високі показники вакцинації. Отже, скоріш за все, має місце рівень мотивації на місцях. Більше інформації — в рейтингу у вкладеннях до листа.

Варто також зазначити, що в листопаді, якщо рівень захворюваності на коронавірус буде зростати, не виключений черговий локдаун. Про це заявив головний санітарний лікар країни Ігор Кузін в інтерв’ю ВВС News Україна. Проте, за його словами, якщо українці будуть робити щеплення, будуть дотримуватися соціальної дистанції, локдаун можна буде відтягнути на грудень-січень або зовсім не допустити.

Рішення про локдаун ухвалює місцева влада, проте, як каже Кузін, якщо ситуація дуже погіршиться, то максимальні обмеження по всій країні можуть ввести на національному рівні.

Нагадаємо, що наразі спостерігається зростання рівня захворюваності: проти 1000 в середньому випадків на добу у червні та липні бачимо вже близько 2000 випадків на добу у серпні.

Інформацію про перебіг вакцинації, а також про пункти, де можна зробити щеплення і навіть можливо втрачені дози ви можете знайти на Карті вакцинації ГО «Антикорупційний штаб».

Ринок землі: уже уклали більше 12 тисяч угод

Наполненный отдых предлагает интернет казино Кинг