Розуміти, що ти не потрібен, – повільна смерть для чоловіка

Поділитися

Він перестав відчувати себе потрібним. І не розуміє, що, знайшовши людину, яка потребуватиме його, він зможе отримати стимул до життя …

Він не знає, що йому все стало байдуже тому, що він перестав відчувати себе потрібним. І не розуміє, що, знайшовши людину, яка потребуватиме його, він зможе отримати стимул до життя …

Коли чоловік не відчуває, що його присутність в чиємусь житті змінює його на краще …

В юності чоловіка цілком задовольняло служіння самому собі, проте з приходом зрілості йому стає цього мало. Щоб відчути всю повноту життя, йому тепер потрібно, щоб воно було натхненне любов’ю. А любов змушує його віддавати себе вільно і безкорисливо, звільняючи від інерції самозадоволення, позбавленого найменшої крихти турботи про інших.

У більшості чоловіки не тільки жадають виплеснути на когось свою любов, але і самі зголодніли за нею. І головна проблема тут полягає в тому, що вони навіть не здогадуються, чого позбавлені.

Нечасто їм доводилося бачити своїх батьків щасливими від того, що віддана любов принесла щастя матерям. В результаті вони не знають, що любов, яку даруєш людині, може стати для чоловіка головним джерелом щастя і задоволення. Коли відносини з жінкою руйнуються, чоловік впадає в депресію і ховається в свою печеру. Йому стає байдуже все, крім нього самого, і він не знає причини такої пригніченості.

У такі моменти чоловікові не до зав’язування яких би то не було відносин, він забарикадувався в своєму притулку, і витягти його звідти – справа, в загальному, майже безнадійна.

Він задає собі питання: навіщо мені все це потрібно? Заради чого заварювати всю цю кашу? Він не знає, що йому все стало байдуже тому, що він перестав відчувати себе потрібним. І не розуміє, що, знайшовши людину, яка потребуватиме його, він зможе скинути з себе депресію і отримати стимул до життя.

Коли чоловік не відчуває, що його присутність в чиємусь житті змінює його на краще, йому стає важко підтримувати свій інтерес до життя і відносин з жінкою. Яка вже тут мотивація, коли ти не потрібен … Щоб знову почати діяти, йому необхідно відчути, що його цінують, йому вірять і приймають таким, який він є, з усіма плюсами і мінусами. Відчувати, що ти не потрібен, – це повільна смерть для чоловіка.

Автор: Джон Грей, психолог

На Тернопільщині ДБР викрило посадовців Держагентства лісових ресурсів та департаменту стратегічних розслідувань поліції, які встановили лісгоспам “таксу” на роботу

В Озерній 22-річна дівчина втратила руку в ДТП, а в Тернополі повісилась 15-річна школярка