Вчительку з Тернопільщини визнали найкращою вчителькою фізкультури 2021

Поділитися

Оксану Юрків визнали найкращою вчителькою фізкультури 2021 на церемонії Global Teacher Prize Ukraine

Другий рік поспіль на церемонії Global Teacher Prize Ukraine нагороджують вчителя фізкультури. Оксану Юрків, вчительку з Козівського закладу загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ст. «Українська гімназія ім. В. Герети», що на Тернопільщині, привітали з перемогою в номінації лідер спортивного руху JuniorZ Олександр Педан та засновниця Фонду соціальної справедливості Надія Ратке.

Оксана Юрків — справжній приклад для наслідування, адже проактивна вчителька дбає про розвиток спортивних талантів своїх учнів. За свою працю та любов до професії переможниця отримала грошову винагороду у 30 000 грн від JuniorZ та освітню поїздку до Німеччини від Фонду соціальної справедливості.

Окрім викладання фізичної культури, пані Оксана також є класною керівницею. Її клас перемагає практично в усіх змаганнях. Аби втримати цікавість учнів до занять, вчителька урізноманітнює свої уроки новими видами спорту (флорбол, петанк, фрізбі), також мріє впровадити корфбол. Під час дистанційного навчання заклад, в якому працює пані Оксана, був одним з небагатьох, де проводили заняття з фізичної культури онлайн завдяки G Suite for Education. Так, вчителька впевнено опанувала інформаційні технології, та ще й навчає інших вчителів не лише свого закладу, а й усього району:

«Я живу фізкультурою, люблю спорт, а ще більше люблю дітей. Перш за все хочу сформувати в них звичку здорового способу життя. Період пандемії та карантин змусив більшість змінити пріоритети. Адже саме здорова нація — успішна країна! А також хочеться максимально наситити учнів позитивними емоціями, щоб згадуючи мої уроки фізичної культури, у них виникала усмішка та приємні спогади!» — наголосила пані Оксана.

Фізкультура часто у фокусі як предмет, що залишається недооціненим. Хоча насправді фізичний розвиток учнів дуже потребує уваги, особливо у важкі пандемічні часи. Саме від вчителя залежить заохочення дітей займатися спортом та ефективність цих вправ.

«Більшість успішних людей у нашій країні займаються фізичною активністю на постійній основі. Адже це тримає в тонусі тіло та розум, формує лідерські якості. Ці люди наче з Матриці — обрані, адже яка нормальна людина буде бігати чи плавати о 6-й ранку, коли попереду мільйон зустрічей та переговорів. Та саме тому вони досягають таких вершин. Завдання JuniorZ — зробити так, щоб ще з дитинства всі, ким би не стали в майбутньому, знайшли свій вид спорту та полюбили рухову активність на все життя. Практично всі з-понад 100 вчителів, що подали свої заявки на номінацію «Найкращий вчитель фізкультури JuniorZ», дають такий вибір своїм учням. Спасибі вам за це!» — сказав Олександр Педан.

Громадська організація «Рух Олександра Педана «JuniorZ» заснована у 2018 році активістом, ведучим та любителем спорту Олександром Педаном та громадською діячкою, телевізійним продюсером Марією Павлічук. JuniorZ популяризують здоровий та активний спосіб життя серед школярів та студентів.

«Вітаю найкращого вчителя фізкультури! Ви — приклад для багатьох своїх колег та натхненник школярикам. Спорт, активний спосіб життя відкриває дітям віру в себе та бажання досягати успіхів!» — проголосила на церемонії засновниця фонду Надія Ратке.

Благодійний фонд «Міжнародна організація соціальної справедливості» / «International Organization of Social Justice» ініціює реформи у судовій системі, економічному секторі, а також здійснює проєкти у сферах культури та освіти. Співпрацює з ООН та іншими міжнародними організаціями.

Церемонія проходила за підтримки Українського культурного фонду.

Перед судом постане командир роти, який за 40 тисяч гривень забезпечував статус учасника бойових дій у російсько-українській війні

На Тернопільщині ДБР викрило посадовців Держагентства лісових ресурсів та департаменту стратегічних розслідувань поліції, які встановили лісгоспам “таксу” на роботу