Як підібрати меблі для кафе та ресторанів: на що звернути увагу при виборі меблів

Поділитися

Як підібрати меблі для кафе і ресторанів

Меблі – елемент інтер’єру, на вибір якого ми приділяємо найбільше часу. Особливо, якщо в нашому розпорядженні не надто багато місця, а вона має бути передусім багатофункціональною. На щастя, виробники меблів думають про власників великих і маленьких приміщень. Розгляньмо, що ж шукає покупець, коли приходить час випити каву, тобто як вибрати стільці для кафе?

Різновиди меблів

Вибір меблів є одним з ключових моментів під час відкриття кафе або ресторану, а також при оновленні інтер’єру приміщення для відвідувачів. Обстановка бару або ресторану так само важлива для відвідувачів, як і пропоноване меню. Завдяки цьому ми можемо створити правильну атмосферу. Ресторан, позбавлений клімату, незатишний і непривабливий, навряд чи буде популярний серед поціновувачів хорошої їжі. При пошуку місця для обіду, вечері або звичайного походу за кавою ми не просимо в офіціанта зразки блюд. Ні, ми заглядаємо всередину і судимо, чи хочемо ми там затриматися подовше, виключно за виглядом і стилем закладу.

Вибираючи меблі різних кольорів при оформленні інтер’єру закладу, можна візуально поділити простір на різні зони, відокремивши ділянки від основного залу. Щоб зонувати приміщення можна купити дивани з подовженими спинками.

Для оформлення інтер’єру закладу знадобляться наступні види меблів:

  • столи;
  • стільці;
  • крісла;
  • м’які дивани та софи;
  • тумби;
  • барні стільці;
  • вішалки для одягу;
  • барна стійка;
  • шафки для співробітників.

Потрібна кількість меблів розраховується виходячи з-поміж клієнтів, які відвідуватимуть ресторан або кафе, і розміру приміщення, що надається. Заведено вважати, що для кожного клієнта досить виділити 1,6 квадратних метра.

Що враховувати при виборі крісел

Перш ніж прийняти рішення про купівлю крісел для ресторанів і кафе, треба взяти до уваги нюанси, такі як тип і формат закладу, категорія клієнтів або визначений раніше стиль майбутнього приміщення.

До купівлі крісла треба підійти відповідально, оскільки це важливий елемент інтер’єру ресторану. У число важливих параметрів відносять:

  1. Зручність виробу і комфортабельність. Найосновніша вимога до них – відповідність фізичним параметрам людини, тобто необхідно підібрати вироби так, щоб клієнтам було комфортне розташовуватися на них і без зусиль діставати до столу.
  2. Стійкість і міцність товару. Щоб уникнути дискомфорту, конфліктів і неприємних наслідків у клієнтів важливо віддати перевагу стійким моделям виробів з міцними ніжками. Не можна, щоб відвідувач хвилювався про те, чи витримає його крісло або зламається під ним.
  3. Якість матеріалів і довговічність товару. Купуйте меблі з якісних матеріалів з надійною фурнітурою і зносостійким покриттям. Обираючи модель, зверніть увагу на практичність оббивки, щоб при забрудненні товар можна було легко почистити.
  4. Гігієнічність виробів і легкий догляд. Дуже важливо, щоб приміщення можна було без зусиль і швидко привести до ладу, дотримуючись усіх санітарно-гігієнічних норм. Обирайте вироби, виготовлені з матеріалів з водовідштовхувальними властивостями, здатні витримати дезинфікуючі засоби й хімчистку. Для м’яких стільців і крісел краще передбачити захисні чохли. Їх простіше чистити й стирати, чим приводити оббивку в її первинний вид.
  5. Відповідність стилю і концепції закладу. Крісла повинні чітко вписуватися в дизайн інтер’єру і відповідати єдиному стилю кафе або бару. Вони повинні гармоніювати з іншими елементами в приміщенні за кольором, формою та декором. Інтер’єр ресторану повинен демонструвати почуття стилю і смаку не лише у загальних рисах, але і навіть у виборі крісел.

Обираючи крісла в кафе або ресторан також необхідно подивитися чи є підлокітники (вони створюють додаткову зручність для відвідувачів) і якої висоти спинка, яка має бути не вища за 0,9-1 м від підлоги.

При пошуку комфортабельнішої форми, треба враховувати та розмір вільного місця для розміщення. Меблі не повинні займати усе вільне місце закладу, але і «втрачатися» у залі теж.

Висновок

Визначившись з кількістю і формами важливо також не забути про доброякісного виробника. Магазин «Fusion – style» співпрацює з відомими й такими, які добре себе зарекомендували виробниками. Обираючи меблі на сайті магазину ви робите вибір на користь якості, сервісу і доступної ціни.

У Тернополі відкрили кімнату кризового реагування для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Что важнее: мечта или правда? Скандальный чемпионат мира в Катаре