На майдані Незалежності відкриють унікальну виставку-комікс “Мальована історія Майдану”

Поділитися

В День Гідності та Свободи Музей Майдану презентує у Києві вуличну виставку, створену на основі графічного роману Олександра Ком’яхова “ТАТО”.

Графічний роман Олександра Ком’яхова – це художній сюжет, вплетений у документальну графіку. Герої роману проходять через випробування, які довелось подолати тисячам майданівців. Обставини, у які вони потрапляють, архітектура наметового містечка, сотні деталей відтворені з документальною точністю.

Через історію київської сім’ї виставка-мальопис розповідає про ключові етапи Революції Гідності. Анотації з історичними екскурсами та фактами, хронологія подій, ілюстративний супровід дозволять зануритись у контекст Майдану, краще зрозуміти хід його історії.

“Це масштабна інформаційно-освітня вулична виставка на основі графічного роману до 8-ї річниці Євромайдану. У “ТАТО” я старався внести максимально документальну деталізацію подій, локацій, образів і численних артефактів. Але це художній твір, який має свої рамки, тож я неймовірно вдячний колегам, що допомогли розширити контекст, завдяки чому читачам, які не були свідками Революції Гідності, стануть зрозумілішими описані мною події”, – розповідає Олександр Ком’яхов.

У процесі створення графічного роману “ТАТО” автор, який сам був свідком і учасником Революції Гідності, також працював із архівом Музею Майдану, консультувався з очевидцями подій.

Організатор виставки — Національний музей Революції Гідності.

ДОВІДКОВО

 

Олександр Ком’яхов — український ілюстратор і коміксмейкер із київської родини художників. Чимало часу присвятив праці у галузях ілюстрації книжок, підручників та періодичних видань, анімації, настільних ігор, ігрової індустрії та кіно. Співпрацював з НХМУ, Мистецьким Арсеналом, “Лікбез історичний фронт”, із фондом “Повернись живим”, Національним музеєм Революції Гідності як художник та куратор культурно-освітніх проєктів. Співзасновник освітніх спільнот “Ілюстрактор” та “Comicsoda”. Засновник проєкту “Ukrainika”, присвяченого популяризації мілітарної історії. Зараз працює над створенням ілюстрацій та графічної проз

и.и.

Причини популярності казино Elslots

До Дня Гідності та Свободи відкрилася виставка картин “Революційний вернісаж”