Лауреатом премії імені Чорновола стала Людмила Житня за публіцистичну книгу “Чорнобиль – очима жінок (Інтерв’ю з атомною катастрофою)”

Поділитися

22 грудня об 11.00 у Музеї шістдесятництва (Київ, вул. Олеся Гончара, 33) відбудеться церемонія нагородження лауреата премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики у 2021 році. Лауреатом премії стала Людмила Житня за публіцистичну книгу «Чорнобиль – очима жінок (Інтерв’ю з атомною катастрофою)». що вийшла друком у видавництві «Стелла-Гранд» у 2020 році.
Участь у нагородженні візьмуть Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, члени комітету з присудження премії імені В’ячеслава Чорновола, представники ЗМІ та громадськості.

Вхід на захід вільний.

Інформаційно

Житня Людмила Миколаївна – письменниця, член НСПУ з 2018р., лауреат мистецько-літературної премії Олександра Білаша, за фахом лікар-гінеколог, працює в Міському центрі радіаційного захисту населення.

Шеф-редакторка видавництва «Stella Grand» («Велика зірка» – дороговказ як на морі, так і на суші). Працює на ниві благодійництва: координатор роботи в Україні французької благодійної асоціації «Привіт дітям Чорнобиля».

Авторка кількох прозових та публіцистичних книг, остання з яких – «Чорнобиль – очима жінок» – писалася протягом трьох десятиріч. Вона виникла на основі спілкування із жінками-ліквідаторками та евакуйованими, які є живими свідками атомної катастрофи. Людмила Житня зібрала у своїй книзі 150 інтерв’ю учасниць тих подій. Видання містить унікальні світлини, бо проілюстровано фотографіями із приватних архівів чорнобильців.

Прес-служба Держкомтелерадіо

Картину Бенксі «Game changer» продано на аукціоні за рекордні 23 мільйонів доларів

Почему не активируется Welcome бонус в онлайн казино?