Що вигідніше: авто із салону чи покупка на вторинному ринку?

Поділитися

Купівля авто ⎼ хвилюючий процес, і одне з важливих питань, з яким потрібно буде визначитися ⎼ що краще: взяти нову машину нижче класом або вживаний автомобіль? На сервісі OLX зможете купити Опель Комбо як у новому стані, так і б/в.

Переваги та недоліки покупки нового автомобіля

Щоб відповісти на питання, що краще, необхідно знати всі переваги та недоліки обох варіантів.

 

Однією з переваг покупки нового автомобіля є його юридична чистота. Крім того, на нього діятиме гарантія, та й термін служби без ремонту буде набагато більшим, порівняно з покупкою б/в автомобіля. Ще одна перевага купівлі машини з автосалону ⎼ ТО на сертифікованих сервісних центрах.

 

Але не всім по кишені така покупка. Також новий автомобіль одразу знецінюється після того, як його купили. Навіть якщо авто всього кілька тижнів, то продати за первинну ціну його не вийде.

Чого чекати від вживаного авто?

Більшість українців можуть дозволити собі автомобіль б/в. І така покупка має також свої плюси та мінуси.

 

Переваги:

 

  • їх вартість набагато доступніша, ніж у нових машин;
  • значно повільніше знецінюються ⎼ ви можете купити старе авто і через кілька місяців продати його за тією ж ціною;
  • можливість проходити технічне обслуговування на будь-яких СТО;
  • далеко не завжди вживаний автомобіль сповнений неприємних сюрпризів ⎼ часто люди просто хочуть поміняти його на новішу машину і тому продають ТЗ у хорошому стані.

 

Але врахуйте, що такі машини потребують особливої ​​перевірки. Насамперед необхідно переконатися у юридичній чистоті транспорту. Адже поломки можна полагодити, але якщо машина перебуває у викраденні чи заставі, то така ситуація буде набагато гіршою. Перевірити це можна у спеціальних базах. Також обов’язково перевірте технічний стан машини, бажано робити це не самостійно, а звернутися за допомогою до фахівців.

 

І звичайно, потрібно розуміти, що в машинах, які були в експлуатації і мають більше 50 тис. пробігу, вже почали зношуватися деталі, тому навіть якщо на момент покупки все відмінно, то все ж таки економити на ТО не варто.

В Італії чоловік видавав себе за гінеколога, щоб проводити вагінальні огляди онлайн через відеодзвінки

NAVI знов перемогли