Предуктал MR — ефективна допомога при ІХС

Поділитися

Пацієнтам з ішемічною хворобою серця для поліпшення якості життя в цілому, зменшення нападів стенокардії та покращення переносимості фізичних навантажень рекомендується прийом метаболічно активних препаратів із вираженою антиангінальною дією. При цьому важливо, щоб терапевтичний підхід ґрунтувався на даних доказової медицини, тобто пацієнтам повинні призначатися препарати з достовірно встановленою антиангінальною ефективністю та вивченим механізмом дії. Таким є оригінальний французький засіб Предуктал MR.

Особливості препарату

Предуктал MR містить як активну речовину триметазидин — антиангінальний засіб із метаболічною властивістю. Його ефективність та безпеку доведено в кількох великих рандомізованих дослідженнях. У 2006 році цей препарат був внесений до Європейських рекомендацій щодо лікування стабільної стенокардії. Українське суспільство кардіологів також рекомендує призначати його при ІХС.

Механізм дії препарату заснований на його здатності безпосередньо впливати на метаболічні процеси, що відбуваються в м’язових клітинах серця. Порушення кровопостачання при ішемії спричиняє метаболічні порушення, що призводить до дисфункції міокарда. Проявляється патологія болем у серці. Для стабільної роботи серця постійно потрібна енергія. Для синтезу АТФ серцевий м’яз використовує глюкозу та вільні жирні кислоти. Жирні кислоти — менш «ефективне» джерело енергії, оскільки вони вимагають більшої кількості кисню. У разі гіпоксії вони накопичуються в міокарді, через що знижується утворення АТФ, ушкоджуються клітинні мембрани, послаблюється скорочувальна здатність міокарда.

Предуктал вибірково пригнічує фермент у ланцюзі β-окиснення жирних кислот, за рахунок чого:

активує окиснення глюкози;

збільшує синтез АТФ;

нормалізує енергетичний обмін та кислотно-лужний баланс;

підтримує скорочувальну функцію міокарда;

посилює обмін фосфоліпідів;

захищає клітинні мембрани від пошкодження.

Предуктал MR принципово відрізняється від інших препаратів триметазидину, оскільки випускається у формі таблеток із модифікованим вивільненням. Завдяки особливій будові таблетка, потрапляючи до шлунково-кишкового тракту, поступово вивільняє діючу речовину в кров. Унаслідок цього забезпечується максимальна ефективна концентрація препарату в крові та стабільний антиангінальний ефект.

Доведено, що препарат не поступається за ефективністю блокаторам β-адренорецепторів, але, на відміну від них, ефективніше зменшує кількість безболевих нападів, небезпечних тим, що можуть стати причиною інфаркту міокарда.

Де придбати препарати?

На сайті apteka911.ua представлено понад 20 тисяч лікарських засобів, товарів для краси та здоров’я за максимально вигідними цінами. Зареєстровані в електронній медичній інформаційній системі користувачі отримують низку додаткових переваг:

моментальне бронювання медикаментів;

кілька варіантів доставки;

безкоштовні консультації лікаря;

бонусна накопичувальна програма.

Будьте здорові!

 

 

У Збаражі згоріло 140 тонн ячменю

5 експрес-дієт для швидкого схуднення