За якою юридичною допомогою найчастіше звертаються переселенці?

Поділитися

Юридичний порадник для ВПО розповів, за якою юридичною допомогою найчастіше звертаються переселенці 

В умовах воєнного стану все більше українців потребують кваліфікованої правової допомоги. Надати її безоплатно та 24/7 готовий чат-бот “Юридичний порадник для ВПО”, який працює на базі Viber, Telegram та Messenger.

У чат-боті містяться відповіді на актуальні запитання, пов’язані з переміщенням, зокрема, і щодо оформлення «довідки переселенця». Так, у Юридичному пораднику для ВПО можна легко знайти покроковий алгоритм, перелік документів, а також категорії осіб, які мають право на таку довідку.  

«Ми ретельно слідкуємо за змінами в законодавстві, оперативно аналізуємо та оновлюємо чат-бот, щоб користувачі отримували лише перевірену та актуальну інформацію. Завдяки системній роботі Юридичний порадник для ВПО наразі є однією з найбільших платформ в Україні, яка надає безоплатну допомогу переселенцям  24/7», розповідає координаторка проєкту Дар’я Лисенко.   

Не менш популярним запитом до Юридичного порадника для ВПО залишається інформація щодо виїзду за кордон. У чат-боті, зокрема, можна ознайомитися з порядком виїзду за межі України різними категоріями осіб, дізнатися контакти пунктів пропуску, відслідкувати черги на кордоні, а також прочитати про підтримку українських біженців у іноземних країнах.   

Крім того, користувачі чат-боту цікавляться пенсійними питаннями, оформленням субсидії, виплат на дітей та іншою державною підтримкою. Юридичний порадник для ВПО дозволить зрозуміти порядок призначення різних видів допомог, підстави припинення виплат, а також завантажити зразки необхідних заяв.

Крім відповідей на юридичні питання, у чат-боті можна знайти й інформацію про безоплатне житло, лікування, евакуацію, гуманітарну та іншу допомогу. 

Щоби скористатися чат-ботом Юридичний порадник для ВПО та підписатися на оновлення, переходьте за посиланнями у Viber, Telegram або Facebook (Messenger). 

Юридичний порадник для ВПО розроблений швейцарсько-українською Програмою EGAP та юридичною командою БФ «Право на захист» за підтримки Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Міністерства цифрової трансформації.

Українська армія “денацифікувала” 20 тисяч російських вояк – дані Генштабу

У Тернополі відбудеться акція на підтримку Маріуполя