Як тернополяни-рагулі з грошима знищують Тернопіль

Поділитися

У даному тексті автор цих рядків описує своє субєктивне враження, ні на що не претендуючи. Цей матеріал створений для роздумів і кращого розуміння процесів, що очікують ккраян після перемоги в російсько-українській війні.

Вчора у Тернополі, у дворі будинку Чорновола,15,  відбулися події, які яскрво ілюструють, що відбуватиметься у файному місті наступні десятиліття. Кілька каденцій корумпованої влади у Тернополі дали таке явище як ущільнена забудова. Така ганебна практика існує чи не в кожному містечку України.

У красиві куточки Тернополя прогниле керівництво архітектури, не зважаючи на закон і здоровий глузд, дозволяло і досі дозволяє будівництво багатоквартих будинків з благословення керівництва мерії і під прикриттям депутатів міської ради чи не всіх каденцій.  Чому таке відбувається? Через недосконале законодавство та бажання збагатитися поки при владі чиновник, депутат та мер.. У цій схемі “годуються” й правоохоронці, яким перепадає доля і вони закривають очі на правопорушення.

Повернемось до нашої історії. 20 років тому ось така архітектурна ракова пухлина виникла у дворі будинку Чорновола,15, що біля залізничного вокзалу. Там на проїжджій частині збудували дім.Тернополянам, які купували  житло за адресою Хмельницького,21а, казали, що тут гарний зелений дворик. А ваш буде поруч – на території санстанції львівської залізниці. Проте, обіцянка з хорошою прибудинковою територією залишилась цяцянкою. У відеозаписі є розповідь тернополян, які детально усе це оповідають. 20 років мешканці будинку вулиці Чорновола захищали свій двір від рагулів із ущільненої забудови. Закон був на їхній стороні. Поки вони не створили ОСББ. Тепер бидломаса з багатоповерхівки відчула свою силу і під прикриттям інтересів своїх дітей почали вимагати частину дворика. Мовляв, у вас живуть старі пенсіонери, а нашим дітям ніде гратися. і ми хочемо, щоб наші діти і внуки грались у зеленій траві. Звісно, у такий складний час війни шкода діток, особливо тих, що приїхали зі сходу і півдня України. Але наступного дня, коли мешканці дійшли компромісу, впустили техніку у свій двір, ви може побачити на останній хвилині відеозапису, що вся зелень під так званим майданчиком для дітей знищена, завезено щебінь, розкидані молотки для вкладання бруківки…

Автор цих рядків розуміє, що доволі упереджено описує події, але мені це дозволяє монолітний гараж керівництва “баблистого” ОСББ, який загарбав значну частину двору, а решту заклав бруківкою. Чому тоді не думали про своїх дітей? Чому зараз цей гараж не переоблаштують в ігрову залу, якщо дітям бракує ігрового простору? Чому не приберуть ці гаражі і посіять травичку, якої так бракує?

Автора цих рядків шокує совдепівська позиція тернополян, які кажуть, що цей зелений дворик – власність міської ради. Тобто, належить усім. Популістично це звучить – громади. Такий собі колгосп. Шановні, якби не ці старенькі люди, які посадили дерева і кущі, доглядали за своїм двориком, ви ж би навіть не купили квартири у своїй “ущільненій притулі”. А тепер “баблисті” дізналися, що сусіди припустилися помилки, все зробилося спільне і вони будуть ділити. Шкода, що літні мешканці з Чорновола,15 виявились юридично-наївними, і ймовірно, втратять частину свого дворика.

На завершення додамо, цього будівництва не було б, якби люди з грошима не купували квартири у таких будинках. Але ж наші рагулі вміють лише качати права. Включити мізки і зробити розумно – ні. А ось продавити, проламати слабших, щоб хоч якось компенсувати свою нікчемність – запросто. А ще розповідати як це зараз в тернопільських парках будують захланні “патріоти” у вишиванках і яким це поганцем треба бути, щоб купити там квартиру…

Вибір міського рюкзака: як не помилитися

Кожаные сумки украинского производства от мастерской БланкНот