Як правильно обрати екран ноутбука

Поділитися

Ноутбуки давно та безповоротно випередили персональні комп’ютери за популярністю серед споживачів. Якщо раніше вони значно програвали ПК у продуктивності, то сьогодні ігрові лептопи оснащуються залізом, яке дозволяє без проблем запускати нові ігри на максимальних показниках.

При цьому ноутбук має один невеликий недолік – у ньому не можна збільшити або зменшити екран. Саме тому до вибору діагоналі ноуту варто підходити з усією відповідальністю.

Поради щодо вибору розміру ноутбука

Більшість сучасних лептопів випускається з екранами в діапазоні 10-19 дюймів. Зробити вибір за габаритами досить просто:

 

  • якщо ви постійно подорожуєте, і в дорозі вам потрібен нетбук, чиї системні можливості не такі важливі, варто віддавати перевагу компактним моделям в 11 або 13 дюймів;
  • діагональ 15 дюймів вважається класикою, такі ноутбуки можуть використовуватися як вдома, так і в дорозі, а вибір технічного оснащення дійсно широкий;
  • для роботи у графічних редакторах, створення таблиць та графіків, а також відеоігор вам знадобиться великий екран від 17 дюймів.

Варто заздалегідь врахувати те, яким чином ви збираєтеся використовувати пристрій, оскільки можливості зміни екрана на більший чи менший не буде. Якщо вам важлива мобільність лептопа, не варто гнатися за діагоналлю, у разі бажання отримати надсучасний апарат з гарною начинкою доведеться обирати між великими екранами.

Що ще врахувати під час купівлі лептопу?

Також вам доведеться визначитися з типом матриці та екрану. Це може бути TN або IPS, які випускаються у матовому чи глянцевому покритті. Останнім часом попит мають ноути-трансформери з сенсорним екраном.

Якщо ви віддаєте перевагу золотій середині, беріть ноутбук з діагоналлю 15,9 дюйма. Широкий вибір таких моделей ви знайдете в інтернет-магазині Elmir. Такий апарат не викликає незручностей при транспортуванні, при цьому пропонує гарні можливості для стаціонарної роботи. У плані матриці краще вибирати IPS, а ось матове чи глянцеве покриття – на ваш вибір.

Подарункові обертання, їх види

Техника krone – немного истории