“Вікі любить пам’ятки”: мешканців Тернопільщини запрошують взяти участь у фотоконкурсі

Поділитися

З 1 по 31 жовтня запрошуємо всіх подавати на конкурс фотографії власного авторства пам’яток архітектури, історії, містобудування, садово-паркового мистецтва тощо, наповнювати Вікісховище і змагатися за цінні призи у кількох номінаціях.

Поділіться вашими власними світлинами культових споруд, замків, архітектурних ансамблів, історичних будівель, розташованих на сусідній вулиці у вашому місті чи селі, або фотографіями, привезеними з мандрів Україною — знайдіть пам’ятку у конкурсному списку, вантажте фото протягом жовтня та допоможіть гідно представити культурну спадщину з різних куточків України у міжнародному фотозмаганні.

Усі завантажені світлини протягом конкурсного періоду можна переглянути тут.

«Конкурсний список складається з понад 92 тисяч пам’яток нерухомої історико-культурної спадщини з усіх областей України, в тому числі Криму. За попередні роки понад три тисячі учасників завантажили вже більш як 350 тисяч світлин понад 39 тисяч об’єктів культурної спадщини — культових споруд, будинків, палаців. Проте більша частина культурної спадщини України все ще не має своїх світлин для Вікіпедії. Конкурс має на меті це виправити», — повідомляють організатори.

Конкурс цього року має особливу важливість, бо через широкомасштабне вторгнення Росії в Україну, з 24 лютого 2022 року сотні пам’яток були зруйновані й багато з них не підлягають відновленню

Вони запрошують долучатися до конкурсу, подавати свої фото, щоб показати унікальність історико-культурних об’єктів свого краю та привернути увагу до стану їхньої збереженості. Участь у конкурсі можуть узяти всі охочі.

«Щодня кількість руйнувань збільшується. Кожна світлина має вагому цінність для увічнення пам’яті про культурну спадщину нашої Батьківщини, її багатогранність та ідентичність», – зазначають організатори конкурсу.

Ознайомтеся із поширеними помилками та порадами, як гарно представити пам’ятки на фото, за посиланням.

Збитки, завдані інфраструктурі селища Бородянка на Київщині, оцінюються у $148.4 млн.

Російські жінки закликають своїх чоловіків привозити “трофеї” з убитих українців