10 причин, чому краще розлучитися, ніж жити в нещасливому шлюбі

Поділитися

Коли ми вступаємо в шлюб, ми абсолютно впевнені, що нарешті знайшли «того єдиного». Але, на жаль, статистика показує зворотні результати: кожен четвертий шлюб закінчується розлученням. І навіть якщо іноді важко визнати, що ваше «довго і щасливо» просто не працює, не варто впадати у відчай: існує багато хороших речей, які розлучення здатне привнести у ваше життя.

Коли ви думаєте про розлучення або не можете оговтатися від рішення свого колишнього партнера закінчити шлюб, легко зосередитися на одному негативі: Як я буду жити сама? Як це переживуть діти? Невже я приречена на самотність до кінця своїх днів?

1. Ви втрачаєте чоловіка, але отримуєте щастя.

Розлучення дало мені щастя. Життя занадто коротке, щоб витрачати його на нездорові стосунки.

2. Ви заслуговуєте на партнера, який буде вкладатися у стосунки так само, як ви.

Розлучення краще від шлюбу без любові. Ми всі заслуговуємо на те, щоб бути коханими. Я не хочу бути в шлюбі, де партнерство не є пріоритетом.

3. Найкращий батько чи мама — щасливий батько чи мама

Навчитися відпускати та робити крок у невідоме — це, можливо, найважливіше, що ви можете зробити для себе і своїх близьких. Розлучення доведе, що у вас є мужність жити щасливим життям. І ви будете набагато більш ефективним батьком, якщо самі будете щасливими

4. Пенсійне питання спроститься

Рідко у кого виходить розірвати шлюб без витрат. Проте розлучення може виявитися фінансово вигідним для вас в довгостроковій перспективі: згідно з даними вчених, розлучені жінки, які ніколи не вступають у повторний шлюб, часто стають успішними.

Після розлучення вони зазвичай зосереджуються на своїй кар’єрі та працюють більшу кількість годин, ніж раніше. Все це призводить до збільшення доходів, що допомагає робити більший внесок в пенсійний рахунок і отримувати значно більше допомоги по соціальному забезпеченню.

5. Ваш зовнішній вигляд покращиться

Навіть якщо ви не збираєтеся відразу після розлучення сідати на дієту або колоти ботокс, ви все одно можете відзначити деякі несподівані зміни у своєму зовнішньому вигляді. Багато людей визнають, що вони пережили глибоку душевну трансформацію і стали відчувати себе краще і жвавіше. А коли внутрішній стан прийшов в норму, то і їх зовнішність поступово змінилася в кращу сторону.

Більш того, після потужного життєвого перевороту, такого як розлучення, більшість людей навмисно змінюють свою зовнішність: починають тренуватися, купують новий одяг, оновлюють стиль і так далі. Ці зміни також допомагають підвищити впевненість в собі й підкріпити відчуття благополуччя.

6. Ваше здоров’я покращиться

Більшість людей вважають, що шлюб зміцнює здоров’я, але в разі поганого шлюбу така установка зовсім не працює. Навпаки, наповнений конфліктами шлюб може підірвати здоров’я навіть сильніше самотності.

Дослідження підтверджують, що життя в будинку з напруженою атмосферою заподіює таку ж фізичну шкоду, як надмірне вживання алкоголю або хронічний стрес на роботі. Тому, якщо ви досі не розлучилися зі своєю дружиною або чоловіком, які не є вашою «найкращою половиною», пам’ятайте, що у вас підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань, раку, артриту, діабету, а також ризик ослаблення імунітету. Більш того, навіть невеликі порізи та рани на вашій шкірі можуть гоїтися на 40% повільніше.

7. Ваші діти теж будуть щасливіші. Бути батьком-одинаком краще, ніж демонструвати дитині жахливі стосунки.

Багато пар розуміють, що вони нещасні, і все ж вирішують: “Збережемо шлюб «заради дітей». Але на ділі це погана ідея. Діти можуть уловлювати фальш, ставати свідками сварок і перебувати в постійному стресі через невдалий союз батьків.

Більш того, у них може скластися хибне уявлення про те, що таке здорові стосунки, що, у свою чергу, може призвести до великих проблем в їх майбутньому особистому житті. Тому, якщо ви дбаєте про психологічний стан своєї дитини, варто показувати їй, як виявляти повагу і знаходити компроміс. І не забувайте золоте правило: щасливі батьки – щаслива і дитина.

8. Можна відчути себе більш щасливим

Розриваючи невдалий шлюб, ви втрачаєте чоловіка, але натомість ви знаходите щастя. Життя занадто коротке, щоб витрачати його на суперечливих людей і нездорові стосунки. І якщо ви відчуваєте, що ваш шлюб приносить тільки почуття незадоволеності, саме час йти.

Звичайно, спочатку розлучення може виявитися шоком для вас, але пізніше ви зумієте перегорнути цю сторінку і відкрити нову сторінку у своєму житті, яка, цілком імовірно, виявиться набагато цікавішою від попередньої. Згідно з рядом досліджень, і чоловіки, і жінки відчувають себе щасливішими навіть через 5 років після розірвання шлюбу, тому що змогли нарешті отримати задоволення від свого життя.

9. Ви та ваш партнер можете перешкоджати взаємному зросту

Якщо ви довго перебуваєте в нездоровому шлюбі, ваше емоційне благополуччя буквально тримається на волосині. Це тяжке відчуття може змушувати вас відчувати, що ви втрачаєте самих себе.

Чи пам’ятаєте ви свої старі захоплення? Чи підтримує чоловік ваші рішення і світогляд? Вам подобається ваше життя в даний момент? Якщо ви відповіли «ні» на всі питання, можливо, прийшов час внести деякі зміни у ваше особисте життя.

Виходить, невдалий шлюб може перешкодити вам робити те, що хочеться, або мати те, що ви заслуговуєте. Так що після розлучення ви можете нарешті перестати вкладати всю свою енергію у стосунки, які більше не працюють, і використовувати її для інших важливих сфер вашого життя.

10. Підвищуються шанси знайти «правильну людину»

Бувши в шлюбі, ви несвідомо намагаєтеся триматися трохи подалі від протилежної статі, щоб уникнути ревнощів партнера. В результаті ви втрачаєте безліч чудових людей, з якими могли б зблизитися. У цьому немає нічого страшного, якщо ви щасливі в шлюбі. Однак, якщо ви відчуваєте, що шлюб став обтяжувати вас, розлучення може допомогти завершити невдалі стосунки та зустріти більш підходящого партнера в майбутньому.

Після невдалого шлюбу у вас є не тільки великий життєвий досвід, а й можливість закохатися заново. Так, деякі дослідження показують, що люди, котрі вступають у повторний шлюб, з меншою ймовірністю розлучаються, тому що на цей раз краще розуміють себе і впевнені в тому, що вони хочуть від близької людини.

В українців немає сімейних реліквій, які би передавались поколіннями, бо кожне наше покоління грабувала і знищувала російська орда

44% українців підтримують ідею святкувати Різдво 25 грудня