У розпал російсько-української війни в тернопільському музеї почали совкодрочити

Поділитися

Незважаючи на 9 років кривавої російсько-української війни, в Україні проживає ще чимало совків, які розповідають в соцмережах як то було при совку. Добре, коли розповідають правду. Але значна частина людей тішиться ковбасою за 2.20, дешевим морозивом і т.д. , не розуміючи, що радянська система існувала за рахунок мільйонів безправнивних колгоспників, які мов раби чи кріпаки утримували своєю працею осоружну номенклатурну верхівку. Сьогодні на офіційній сторінці Тернопільського обласного краєзнавчого музею опублікували пост як у 1982 році створювали прогресивну експозицію. Як комуністичне начальство прийшло на відкриття. Не написали лише скільки горілки випили та про інтимні подвиги коханок з коханцями…

” #40років_новій_експозиції
❄️ 30 грудня 2022 року минає 40 РОКІВ З ЧАСУ ВІДКРИТТЯ НОВОЇ ЕКСПОЗИЦІЇ Тернопільський обласний краєзнавчий музей. Ця подія стала знаковою в культурному житті міста і області.

Підготовка і створення нової експозиції вимагали величезної і напруженої роботи, яка тривала майже 3 роки. Особливо складні завдання стояли перед науковими працівниками ВІДДІЛУ НОВОЇ І НОВІТНЬОЇ ІСТОРІЇ (тоді – відділу історії радянського суспільства).

Розпочалася активна ПІДГОТОВЧА РОБОТА, яка проходила у три етапи.
1️⃣На першому етапі необхідно було дослідити історико-краєзнавчі джерела, визначитися з пріоритетними проблемами, опрацювати фондові збірки музею по всій тематиці майбутньої експозиції.
2️⃣На другому етапі розроблялася концепція і тематична структура.
3️⃣Найбільш відповідальним був третій період роботи – складання тематико-експозиційного плану. Ця робота поєднувала в собі елементи наукового дослідження і творчої уяви. Тематичну структуру потрібно було наповнити всім інформаційним матеріалом, подати всі експонати з анотаціями і розмірами, які мали бути представлені в експозиції.

☝️ТЕМАТИКО-ЕКСПОЗИЦІЙНИЙ ПЛАН є основою для підготовки проекту художнього оформлення експозиції. Наявність такого плану дає можливість спільно з працівниками фондів займатися підбором експонатів.
☝️ЕКСПОНАТИ – це головна складова експозиції. Відповідно до концепції і структури, а також з урахуванням розмірів експозиційної площі здійснювався підбір експонатів по фондових групах. Розміщення експонатів у експозиції узгоджувалося з художниками уже на стадії розробки художнього проекту.

Втілення експозиційного проекту в реальну експозицію вимагало від нас, науковців, високого професіоналізму і досвіду. З цією метою керівництвом музею було організовано ряд поїздок в кращі музеї України з метою набуття такого необхідного для нас досвіду.

На завершальному етапі створення експозиції доводилося працювати у форс-мажорних обставинах. Часу катастрофічно не вистачало. Але з допомогою працівників інших відділів ця колосальна робота була успішно завершена. У художньому вирішенні, розробці проекту, в художньому оформленні експозиції відділу брала участь група львівських художників.

Перша частина експозиції будувалася суто за історико-хронологічним принципом. Починаючи з теми «Історія краю в післявоєнні роки», експозиція створювалася на основі проблемно-хронологічного показу. І хоч концепція такого експозиційного показу не була ще до кінця вироблена, Тернопільський обласний краєзнавчий музей вирішив стати НОВАТОРОМ на цьому шляху. Ми визначили коло проблем, які були найбільш актуальними для країни і Тернопільщини на той час.

З часу створення нової експозиції Тернопільський обласний краєзнавчий музей вже в перші роки свого існування став 🏆ОДНИМ З КРАЩИХ МУЗЕЇВ УКРАЇНИ. Він був високо оцінений вітчизняними музеєзнавцями та вченими. В цьому була і певна заслуга нашої новаторської експозиції.

▪️Майже до кінця 80-х років ХХ ст. наша експозиційна робота проходила в жорстких рамках радянських ідеологічних вимог. Попри все ми намагалися творити повноцінну експозицію на належному науковому і художньому рівні.

Любов Катеринюк, завідувачка сектора відділу новітньої історії та учасниця створення музею “.

Ось таку маячню пропагують працівники музею. Робіть висновки, шановні платники податків, кого ми утримуємо.

Москалі планували вбиство головного українського розвідника Кирила Буданова та міністра оборони України Олексія Резнікова

Прив’язують до ліжка руки та ноги. І дають укол сульфазін