Вибори у ТНПУ: вперше в історії університету чинний ректор не переміг

Поділитися

У четвер, 22 грудня, в Тернопільському національному педагогічному університеті відбулися вибори ректора.

На головну посаду навчального закладу претендували два кандидати – чинний ректор Богдан Буяк та декан історичного факультету Володимир Місько.

Втім, з першого разу обрати ректора не вдалося. Відбудеться другий тур, а таке в тернопільському педуніверситеті трапилося вперше за всю його багаторічну історію! Перший раз чинний ректор університету на виборах не отримав підтримки у понад 50 %. Тому, відповідно до законодавства, на сьомий календарний день проведуть другий тур виборів.

Схоже, за 5 років діяльності Богдана Буяка професорсько-викладацький склад таки не почав довіряти очільнику університету. А у своїй передвиборчій програмі Богдан Буяк наголошує на “постійному вдосконаленні заради колективу”.

Недовіру до ректора, мабуть, спровокували гучні скандали за його участю. Нагадаємо, Богдана Буяка підозрювали у корупції – проведенні публічних закупівель у змові з родичами. Так, університет уклав договір про надання рекламних послуг з ТОВ «Маркетинг-центр «Далі». Ця компанія належить рідному брату ректора Андрію Буяку. І хоч суд закрив справу щодо звинувачення Богдана Буяка, та все ж факти закупівель у співпраці з братом ректора були підтверджені.

Також на результатах виборів міг позначитися й той факт, що за п’ять років Богдан Буяк перетворив навчальний заклад у “приватну родинну структуру”, працевлаштувавши близьких йому людей.

Уже наступного тижня відбудеться вирішальний тур виборів. Він покаже, чи готовий колектив університету довірити долю навчального закладу на п’ять років знову Богдану Буяку.

З 1 січня 2023 року в Україні припинять виплати всіх видів державної допомоги

Москалі обстріляли Херсон напередодні Святого вечора: 8 загиблих та 58 поранених українців. Згоріли 66 легкових авто