21 лютого у Бабиному Яру відбудеться вшанування пам’яті видатної поетеси і діячки ОУН Олени Теліги та її побратимів

Поділитися

21 лютого ц. р.о 12.00 у Бабиному Яру біля пам’ятника Олені Телізі та Пам’ятного Хреста на честь розстріляних у 1942 році українських патріотів відбудеться вшанування пам’яті видатної поетеси і діячки ОУН Олени Теліги та її побратимів.

Поетеса, силу слова якої порівнюють з поезією Лесі Українки, присвятила своє коротке життя боротьбі за незалежність України. У жовтні 1941 року в надії на національне визволення й відродження самостійної України Олена Теліга у складі Похідної групи ОУН прибула до окупованого німцями Києва. Тут вона очолила Спілку українських письменників, редагувала літературно-мистецький журнал «Літаври», організувала пункт харчування для киян, які залишилися в окупації і потерпали від голоду.

21 лютого 1942 року на тридцять п’ятому році життя Олена Теліга була розстріляна німцями у Бабиному Яру. Разом з нею прийняли мученицьку смерть її чоловік Михайло Теліга та інші діячі ОУН.

Розвідка Естонії: рашка запускає повітряні кулі над Україною для виявлення систем ППО і виснаження запасу боєприпасів

У Тернополі громадськість обурена: чоловіку вручили повістку на зупинці і без підготовки він загинув на Донеччині за 4 дні