У Тернополі громадськість обурена: чоловіку вручили повістку на зупинці і без підготовки він загинув на Донеччині за 4 дні

Поділитися
На фото Покітко Богдан.

Вчора міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив у своїй офіційній сторінці у Фейсбук про загибель у російсько-українській війні 33-річного Богдана Покітко.
На жаль, сьогодні, щоденно гине багато українських воїнів, світлих і добрих людей. Це війна. Того дня прес-служба мера розмістила три некрологи, про загибель Героїв з Тернополя. Але інформація про загибель Богдана Покітко викликала справнє інформаційне цунамі в соцмережах. Друзі, знайомі, родичі, сусіди, колеги написали у соцмережі своє обурення владі.

ПІДПИШИСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ. КЛІКНИ НА КАРТИНКУ

Тернополянка Оксана Огородник розповіла в соцмережі детально про цю ситуацію:”Богдан був призваний у 2-гій половині січня 2023 року. (шляхом примусового вручення запрошення та доставлення до ТЦК на зупинці громадського транспорту у м. Тернопіль). Навчання бійця (в учебній частині та на полігоні) – НЕ ПРОХОДИВ. Навчання поводження зі зброєю – НЕ ПРОХОДИВ. (Розбір-збір АК і все). В армії – не служив. Як можна відправити ЛЮДИНУ на передову – без професійних навиків, практики та підготовки? 12.лютого 2023 року поїхав на передову до Донецька. Результат – 16 лютого 23 року немає БОГДАНА, немає друга, немає сина, немає коханої людини. Пройшов місяць від вручення повістки. ГАНЬБА всім відповідальним особам – це буде на Вашій совісті!!!”,- йдеться в дописі пані Оксани.

Тернополяни у соцмережах розповідають, що у військоматі не звернули уваги, що рідний брат Богдана – Михайло – вже служить в ЗСУ, що мати залишається сама без належної опіки і допомоги.

Вона також розмістила відеозапис, який менш, ніж за добу перегляглянуло понад 93 тисячі українців, користувачів Фейсбуку.

Під коротеньким некрологом мера сотні тернополян висловлюють своє обурення, як можна посилати на передову непідготовлену людину. Ми зробили їхні скріни на випадок, якщо пресслужба почне їх витирати.






З оригіналами дописів ви можете ознайомитись нижче

Міський голова Тернополя пообіцяв розібратися як непідготовлений краянин, якому лише вручили повістку на зупинці, потрапив у штурмовий батальйон

ПІДПИШИСЬ НА НАШУ ФЕЙСБУК СТОРІНКУ

21 лютого у Бабиному Яру відбудеться вшанування пам’яті видатної поетеси і діячки ОУН Олени Теліги та її побратимів

Москалі обстріляли ракетами Хмельницький