На 10 році війни, як рашка напала на Україну, в Києві, Харкові, Львові, Житомирі та Івано-Франківську знайшлись підлітки, які підтримують російську субкультуру

Поділитися

У Києві, Харкові, Львові, Житомирі та Івано-Франківську підлітки, які відносять себе до російської субкультури “ПВК Редан”, збирались для масових бійок 27 лютого.
Правоохоронці повідомляють, що близько 14:00 на площі Конституції в Харкові зібралась група осіб для вчинення масової бійки, щоб підтримати флешмоб, запущений РФ.

Начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов повідомив, що поліція встановила 245 людей, з яких 30 повнолітніх. Серед неповнолітніх 149 хлопців, а дівчат – 66.

Слідчим управлінням зареєстровано справи за фактами готування до масових заворушень та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 304 КК України. Санкція статті – від 5 до 8 років позбавлення волі.

Батьки можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей, за ст. 184 КУпАП.

Начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що з батьками проводитимуть профілактичні бесіди: “Я звертаюся до всіх дорослих. Будьте уважні з вашими дітьми, підтримуйте з ними постійний зв’язок, допомагайте їм розібратися в тому, що відбувається, де добро, а де зло. Війна триває не тільки на полі бою. Ворог хоче знищити нашу країну і використовує наших із вами дітей для досягнення своїх кровожерливих цілей. Тільки разом ми зможемо зупинити це”.

Російські ЗМІ стверджують, що облави на підлітків у РФ розпочалися 24 лютого після кількох масових бійок, що сталися в торгових центрах. Затримання відбувалися в Санкт-Петербурзі, Курську, Новосибірську та Казані.

Самі підлітки називають себе “ПВК Редан”. BBC повідомляє, що це підліткова субкультура, яка виникла в соцмережах і натхненна аніме-серіалом “Hunter x Hunter”, у якому є бандитське угруповання під назвою “Редан”. Символи підліткової “ПВК” – чорний колір, павуки і цифра 4. У соцмережах є й кілька інших спільнот, які спрямовані проти “Редана”, і через це у підлітків трапляються бійки.

Представники субкультури називають себе неформалами, виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і вихідців із Кавказу. Вони кажуть, що не асоціюють себе з приватною військовою компанією, а називаються так лише «жартома».

Сьогодні невідомі створили Telegram-канал «ЧВК» Редан«Львів». Його учасники обговорюють поширення наративів такої субкультури серед підлітків у Львові.

Такі зібрання проводили вже в Полтаві, Дніпрі та Івано-Франківську.

В Печерському районі Києва 27 лютого поліція також попередила бійку підлітків. Правоохоронці повідомляють, що учасників доставили до відділу поліції для встановлення осіб та з‘ясування обставин.

У Львові про бійку в центрі міста повідомили активісти. На місці події було кілька екіпажів поліції, які не дали організувати бійку.

У поліції повідомили, що зібрання підлітків також було також в Івано-Франківську. Сутичок зафіксовано не було. Правоохоронці провели “виховну роботу” з деякими підлітками і наразі розбираються у ситуації.

.

Проблеми українських дітей під час війни

Молодіжний гурт 7TEENS презентує композицію “Обіймаю”