Як відбувається бронювання працівників: Асоціація IT Ukraine розробила дорожню карту

Поділитися

Дорожню карту з бронювання працівників можуть використовувати IT компанії, а також інші бізнеси при підготовці документів та проходженні самої процедури. 

Бронювання працівників згідно Порядку бронювання військовозобов’язаних, затвердженого Постановою КМУ №76 від 27.01.2023 року відбувається за процедурою, яка відображена в інфографіці Асоціації IT Ukraine.

“Асоціація IT Ukraine запустила сервіс юридичної підтримки Bron’ Legal Support, щоб виявляти проблемні місця, допомагати компаніям розібратися у процедурі бронювання й ефективно її використовувати. Зараз уже бачимо деякі слабкі місця з точки зору законодавства й де не дуже ефективно з практичним застосуванням норм закону, над чим будемо працювати спільно з державними органами. Разом з тим, спільно з юристами, ми опрацювали процедуру та розклали її на кроки, щоб вона стала зрозумілою та більш доступною для бізнесу», зазначив виконавчий директор Асоціації IT Ukraine Костянтин Васюк. 

В коментарі для The Village Костянтин Васюк зазначив, що на сьогодні відсутня прозора, швидка та зрозуміла процедура, яка б забезпечила ключовим працівникам експортних індустрій тимчасові короткострокові виїзди за кордон для ділової активності. Це може спричинити втрату частки ринку українськими компаніями за кордоном і як наслідок, загрожує зменшенню обсягу надходження податків до бюджету.

Нагадаємо, з усіх галузей українського експорту у 2022-му зросла лише сфера IT, свідчать дані Opendatabot. За інформацією від IT Ukraine Association, торік індустрія забезпечила валютні надходження до української економіки у $7,34 млрд. 

Українка отримала рік умовно за поширення у Telegram власних порнофото

Meest International “пришвартувався” в логістичному хабі PORT Lviv