Китай такий же ворог України як і росія

Поділитися

В рамках двадцять другого загальнонаціонального опитування в умовах війни 1-2 червня 2023 року Соціологічною групою «Рейтинг» у співпраці з громадською організацією «Центр Трансатлантичного діалогу» було проведене дослідження ставлення до окремих країн.

Ставлення українців до найбільших країн союзників залишається дуже позитивним: 94% вважають Польщу дружньою країною, 86% вважають дружніми США, 85% – Велику Британію. 

Ставлення до Німеччини серед українців продовжує покращуватись: відсоток оцінки її як дружньої країни зріс з 65% минулого року до 80% наразі.

Натомість ставлення українців до Китаю та Туреччини у динаміці погіршується. Якщо у жовтні минулого року Китай вважали скоріше нейтральною країною (63%), наразі ця оцінка змінилась на більш нейтрально-негативну: 34% оцінили її як ворожу країну, 52% як нейтральну. Щодо Туреччини збільшилась оцінка її як нейтральної країни: 48% вважають її нейтральною, 40% – дружньою, тоді як минулого року оцінка її як дружньої країни (51%) була більша ніж як нейтральної (39%).

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок. Результати зважені з використанням актуальних даних Державної служби статистики України. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3.1%

Терміни проведення: 1-2 червня 2023 р.

Христина Присяжнюк презентувала романтичний трек “Зорепадом”

Липень на Тернопільщині розпочнеться з дощів