На Тернопільщині за 7 тисяч доларів переправили 145 чоловіків за кордон, які не хотіли служити в ЗСУ

Поділитися
Учасники злочинної групи на Тернопільщині створили транспортне підприємство для переправлення за кордон «ухилянтів» – підозрюють 3 осіб
Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури організатору та 2 спільникам повідомлено про підозру в організації незаконного переправляння осіб через державний кордон України, вчиненому повторно, організованою групою, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства підприємець в одному із міст Тернопільщини зареєстрував на підставну особу транспортне підприємство та отримав ліцензію для міжнародних перевезень вантажів та пасажирів.
Разом із 2 спільниками чоловік за 6-7 тисяч доларів США переправляв військовозобов’язаних чоловіків через кордон України, реєструвавши їх у системі «Шлях» як водіїв підприємства. Деякі з переправлених «водіїв» навіть не мали водійського посвідчення. Охочих виїхати таким способом вони шукали серед знайомих, оскільки усі учасники групи вже кілька років займалися перевезеннями людей та доставлянням багажів за кордон і володіли великою базою клієнтів.
На сьогодні вже задокументовано 5 випадків незаконного перетину кордону за допомогою цієї групи осіб, а ще 140 фактів перевіряється у ході слідчих дій.
Розслідування здійснюють слідчі здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Львові, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Випускниці колегіуму «Знамення» відмовилися від випускних урочистостей, а збережені кошти пожертвували на ЗСУ

Що чекає на комуністичні та імперські історичні пам’ятки?